ΑΓΩΝΕΣ

Εξουθενωτική η δίαιτα για τους πιλότους της F1.

435345654654 (1)

Τα νέα μονοθέσια είναι αρκετά πιο βαριά από τα περσινά με τους πιλότους να πληρώνουν το τίμημα…

«Είναι ντροπή για όσους χρειάζεται να κάνουν κάτι τόσο αυστηρό» είχε δηλώσει ο Jenson Button από το GP Μαλαισίας όταν μαθεύτηκε πως πιλότος της Formula 1 κατέρρευσε λίγο πριν τον αγώνα λόγω της εξαντλητικής δίαιτας. Και μερικές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στο Μπαχρέιν (σήμερα στις 18:00) ο Jean-Eric Vergne παραδέχτηκε πως πήγε στο νοσοκομείο μετά από εξουθενωτική δίαιτα ώστε να χάσει αρκετά κιλά κατά το φθινόπωρο και να αντισταθμίσει την διαφορά από το μονοθέσιο του.

45453645654«Η διαφορά βάρους ανάμεσα σε μένα και στον Daniil Kvyat (τον ομόσταβλό του στην Toro Rosso) με κάνει πιο αργό  κατά 0,4 sec ανά γύρο» δήλωσε ο Vergne στον γαλλικό Τύπο. «Έκανα μία hardcore δίαιτα αλλά ο οργανισμός μου έχει ένα όριο που το ξεπέρασα και ανάμεσα στο GP Αυστραλίας και Μαλαισίας» αναφέρει ο 23χρονος.

Σε σχέση με το 2013, βάσει των νέων κανονισμών η αύξηση του ορίου του βάρους από τα 642 στα 691 κιλά (το ένα κιλό προστέθηκε αργότερα λόγω των βαρύτερων ελαστικών) για αρκετούς δεν ήταν αρκετή. Και αυτό διότι το νέο υβριδικό σύστημα με τις μπαταρίες είναι πολύ βαρύτερο (περίπου 60 κιλά) οπότε περίπου 15 κιλά αφαιρούνται από το έρμα. Το 2013 το έρμα ήταν στα 50-60 κιλά ενώ φέτος έχει μειωθεί στα 35-45 κιλά με την διαφορά να την πληρώνει ο πιλότος (ο πιο βαρύς ροκανίζει περισσότερο έρμα). Αν και εδώ που τα λέμε τα περισσότερα μονοθέσια είναι πιο βαριά (ακούγεται πως αυτά της Ferrari είναι τα πιο ευτραφή) με ελάχιστες ομάδες να χρησιμοποιούν έρμα…

435345654654 (2)Πάντως, η όλη κατάσταση ευνοεί τους πιο μικρόσωμους και ελαφρύτερους οδηγούς. Ανάμεσα στους πιο βαριούς οδηγούς είναι ο Adrian Sutil ο οποίος ζυγίζει περίπου 12 κιλά περισσότερα από τον ομόσταβλο του Esteban Gutierez. «Από μόνη της η δίαιτα αντέχεται αλλά όταν πρέπει να κάνεις και γυμναστική εξαντλείσαι» λέει ο Nico Rosberg. «Έχω να φάω ζάχαρη από τον Δεκέμβριο…».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!