ΑΓΩΝΕΣ

GP Μπαχρέιν: το θέλει και το έδειξε ο Lewis Hamilton.

GP Bahrein 2014 (13)

Ο αγώνας στην πίστα της Sakhir ήταν μία επίδειξη δύναμης από την Mercedes με τους Hamilton και Rosberg να δίνουν την δική τους παράσταση…

GP Bahrein 2014 (14)Ο Lewis Hamilton σημείωσε την 2η νίκη του στην φετινή σεζόν και την 24η στην καριέρα του με το βάθρο να συμπληρώνει μία ακόμη Mercedes (με τον εμφανώς απογοητευμένο/εκνευρισμένο Nico Rosberg) και στο τρίτο σκαλί να βρίσκεται η Force India του Sergio Perez (τέταρτη φορά στην 3η θέση ο Μεξινανός). Έτσι, ο Βρετανός παίρνει ένα ψυχολογικό προβάδισμα με στόχο και το βαθμολογικό από τον team mate του.

Πριν τον αγώνα ο Lewis Hamilton μίλησε πως αυτή η χρονιά είναι πραγματική ευκαιρία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και όπως έδειξε στην πίστα με την απίστευτη μονομαχία που είχε με τον ομόσταβλό του Nico Rosberg το εννοούσε με όλη την σημασία της λέξεως. Μάλιστα, η Mercedes έδωσε σήμα στον Hamilton να μπει στα pits για αλλαγή ελαστικών αλλά και για να …κατευνάσει τα πνεύματα!

Ο Raikkonen είδε ξανά τον κακό του δαίμονα (δηλ. τον Magnussen) να τον ξαναχτυπά όπως και στην Μαλαισία ενώ ο Massa παρά την πολύ καλή εκκίνηση που έκανε τερμάτισε στην 7η θέση. Προβλήματα για τον Sebastian Vettel από νωρίς με το DRS του αλλά και αργότερα με την φθορά των πίσω ελαστικών του ενώ ο Ricciardo τα πήγε καλύτερα τερματίζοντας στην 4η θέση. Απογοήτευση για την Ferrari αφού μετά τον Raikkonen (10ος), ούτε ο Alonso κατάφερε να φέρει χαμόγελα με την 9η θέση. Καλή εμφάνιση για την Williams, εκτός ανταγωνισμού η Lotus.

gutierez airlinesΠετάει η Sauber; Έτσι, μας έδειξε το μονοθέσιο του Esteban Gutierez όταν εμβολίστηκε από την Lotus του Maldonado και έκανε περιστροφή στον αέρα πριν καταλήξει στο έδαφος. Πέρα από την τρομάρα που πήρε, όλα καλά για το 22χρονο Μεξικάνο. Αυτοκίνητο ασφαλείας μπαίνει στην πίστα και ξανά η κόντρα φουντώνει ανάμεσα στον Hamilton και στον Rosberg. O Kevin Magnussen εγκατέλειψε λόγω υπερθέρμανσης του κινητήρα της Mercedes ενώ τα πράγματα γενικά δεν πήγαν καθόλου καλά για την McLaren μιας και αργότερα εγκατέλειψε και ο Button. Την ίδια μοίρα είχαν και οι δύο Sauber, όπως και οι Sutil, Ericsson και Vergne.

Δίχως βαθμό παραμένουν οι τέσσερις ομάδες, οι Lotus-Renault, Sauber-Ferrari, Marussia-Ferrari και Caterham-Renault. To επόμενο Grand Prix μεταφέρεται ακόμη πιο ανατολικά, στην πίστα της Σαγκάης και την ημέρα του Πάσχα (18-20 Απριλίου) με τον Nico Rosberg να ηγείται στην κατάταξη των οδηγών.

Θέση Οδηγός Ομάδα Γύροι Χρόνος Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 57 Νικητής 25
2 Nico Rosberg Mercedes 57 +1.0 secs 18
3 Sergio Perez Force India-Mercedes 57 +24.0 secs 15
4 Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault 57 +24.4 secs 12
5 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 57 +28.6 secs 10
6 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 57 +29.8 secs 8
7 Felipe Massa Williams-Mercedes 57 +31.2 secs 6
8 Valtteri Bottas Williams-Mercedes 57 +31.8 secs 4
9 Fernando Alonso Ferrari 57 +32.5 secs 2
10 Kimi Räikkönen Ferrari 57 +33.4 secs 1
11 Daniil Kvyat STR-Renault 57 +41.3 secs
12 Romain Grosjean Lotus-Renault 57 +43.1 secs
13 Max Chilton Marussia-Ferrari 57 +59.9 secs
14 Pastor Maldonado Lotus-Renault 57 +62.8 secs
15 Kamui Kobayashi Caterham-Renault 57 +87.9 secs
16 Jules Bianchi Marussia-Ferrari 56 +1 Lap
17 Jenson Button McLaren-Mercedes 55 +2 Laps
Ret Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 40 +17 Laps
Ret Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 39 Accident
Ret Marcus Ericsson Caterham-Renault 33 +24 Laps
Ret Jean-Eric Vergne STR-Renault 18 +39 Laps
Ret Adrian Sutil Sauber-Ferrari 17 +40 Laps

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!