ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα γενιά κινητήρων από την Toyota

TOYOTA_VVT-IE

Μία νέα σειρά αποδοτικών κινητήρων αποκάλυψε ότι ετοιμάζει η Ιαπωνική εταιρία, οι οποίοι υπόσχονται σημαντική μείωση στην κατανάλωση, από 10 έως και 30%!

Ένας από τους κινητήρες αυτούς θα έχει χωρητικότητα 1.3 λίτρα και θα βασίζεται στον κύκλο του Atkinson, που συνήθως συναντάμε σε υβριδικά μοντέλα. Με αυτή την επιλογή η Toyota υποστηρίζει ότι πετυχαίνει καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση και υψηλό λόγο συμπίεσης 13.5:1. Παράλληλα, χρησιμοποιεί διάφορες καινοτομίες, μεταξύ των οποίων ένα νέο σύστημα εισαγωγής που προκαλεί έναν ισχυρό κάθετο στροβιλισμό στον θάλαμο καύσης, για την καλύτερη ανάμιξη του αέρα με το καύσιμο. Χάρη σε αυτά υπόσχεται μείωση στην κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με τα σημερινά πρότυπα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένας ακόμα κινητήρας, χωρητικότητας 1.0 λίτρου, που δεν ακολουθεί την ίδια αρχή του Atkinson αλλά χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύστημα εισαγωγής, υψηλό λόγο συμπίεσης, ένα εξελιγμένο σύστημα EGR και διάφορες άλλες τεχνολογίες, που όμως αποφεύγει να κατονομάσει. Χάρη σε αυτές, η Toyota υποστηρίζει ότι μπορεί να επιτύχει μείωση στην κατανάλωση έως και 30% σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα. Οι νέοι κινητήρες θα παρουσιαστούν στα ερχόμενα μοντέλα της εταιρίας. Συνολικά αναμένουμε 15 νέες διαμορφώσεις συνόλων, εντός του 2015!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button