ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Peugeot Exalt Concept

peugeot_exalt_concept

Ένα νέο, εντυπωσιακό πρωτότυπο αποκάλυψε η Peugeot, μέσω του οποίου εκφράζει το όραμα της γύρω από τα μελλοντικά sedan.

Το πρώτο στοιχείο που τραβάει τα βλέμματα, πέρα από το φουτουριστικό σχεδιασμό, είναι η επιλογή της εταιρίας να καλύψει ορισμένα τμήματα του αμαξώματος με ένα “Shark Skin”. Πρόκειται για ένα ύφασμα το οποίο, σύμφωνα με την εταιρία, βελτιώνει την αεροδυναμική του οχήματος και κατά συνέπεια περιορίζει την κατανάλωση καυσίμου.

peugeot_exalt_concept2Με συνολικό μήκος 4,7 μέτρα και ύψος μόλις 1,31 μέτρα, το concept δείχνει άκρως επιθετικό, παρόλα αυτά όμως διαθέτει ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Τα υλικά που κυριαρχούν εντός είναι το ξύλο, το δέρμα και το μέταλλο. Εκτός από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, δύο ακόμα αναδιπλούμενες οθόνες δεσπόζουν στην κεντρική κονσόλα, μία για το infotainment και μία για το Pure Blue σύστημα κλιματισμού και καθαρισμού του αέρα.

peugeot_exalt_concept3Κάτω από το καπό του Exalt η Peugeot έχει ενσωματώσει έναν υπερτροφοδορούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, που προέρχεται από το RCZ R και αποδίδει 270 ίππους και 330 Nm ροπής. Επειδή όμως όπως φαίνεται αυτός δεν είναι αρκετός, στον πίσω άξονα βρίσκεται τοποθετημένος ένας ηλεκτροκινητήρας 50kW, που ανεβάζει τη συνολική ισχύ στους 344 ίππους. Η επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου θα γίνει στις 20 Απριλίου, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!