NEA

Αποκάλυψη για το Lexus NX

Lexus-NX2

Στην κατηγορία των Crossover ετοιμάζεται να εισέλθει η Lexus με ένα νέο, φουτουριστικό όχημα που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 20 Απριλίου, στην έκθεση του Πεκίνο.

Lexus-NX5Το συγκεκριμένο βασίζεται επάντω στο πρωτότυπο LF-NX που παρουσιάστηκε πέρυσι στη Φρανκφούρτη. Από αυτό διατηρεί τον προχωρημένο, επιθετικό του σχεδιασμό, με τις έντονες ακμές και τα νεύρα που διατρέχουν όλο το αμάξωμα. Μπροστά, εκτός από την ιδιαίτερη μάσκα, συναντά κανείς LED φώτα ημέρας. Οι τροχοί του είναι 17 ιντσών (18 για την έκδοση F SPORT), ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα -επίσης τεχνολογίας LED- φωτιστικά σώματα και οι δύο χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης.

Lexus-NX4Στο εσωτερικό του Lexus NX συναντάμε ένα συνδυασμό μαλακών υλικών και σκληρών, μεταλλικών επιφανειών, που προσφέρει μία ιδιαίτερη αντίθεση. Πάνω στο ταμπλό δεσπόζει μία κεντρική οθόνη που, μεταξύ άλλων, συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο Remote Touch Interface. Ένας αισθητήρας G μεταφέρει πληροφορίες για τη δυναμική του αυτοκινήτου, ενώ στο κομμάτι του τεχνολογικού εξοπλισμού αξίζει να αναφερθεί το σύστημα HUD (Head Up Display) και η δυαντότητα ασύρματης φόρτισης κινητών συσκευών.

Lexus-NX3Για τις ανάγκες της κίνησης, η Lexus εφοδιάζει το νέο NX με δύο σύνολα. Ένα συμβατικό, δίλιτρο κινητήρα Turbo, στην έκδοση NX 200t και μία υβριδική εκδοχή, NX 300h. Αμφότερες οι εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες, με τη δυνατότητα όμως να επιλέξει κανείς προαιρετικά το AWD σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας. Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν με την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, στις 20 Απριλίου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!