NEA

Ρεκόρ παραγωγής για την Dacia και το Duster.

Dacia-Duster_2014_1000_06 (4)

Το SUV της Dacia ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο σε παραγωγή σε πέντε διαφορετικά εργοστάσια στον κόσμο.

Dacia-Duster_2014_1000_06 (2)Για την Renault η Dacia αρχίζει να μετατρέπεται σε φλέβα χρυσού μιας και τα μοντέλα της με την ετικέτα «value for money» γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, η παραγωγή του Duster ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο σε μόλις 4 χρόνια, ενώ πέρα από την έδρα της εταιρείας στη Ρουμανία κατασκευάζεται σε εργοστάσια του ομίλου Renault στη Βραζιλία, την Κολομβία, τη Ρωσία και την Ινδία. Σημειώστε πως στην Βραζιλία κατασκευάζεται και σε έκδοση που καταναλώνει αλκοόλη, στην Ρωσία υπάρχει εκδοχή του ειδική για χαμηλές θερμοκρασίες, στην Ινδία με το τιμόνι δεξιά και διαφορετικό εσωτερικό, ενώ συνολικά πωλείται σε 100 χώρες ανά τον κόσμο.

Dacia-Duster_2014_1000_06 (1)Ενδιαφέρον έχει ότι το Duster διατίθεται, ανάλογα με την αγορά, είτε με τα σήματα της Renault (π.χ. Ρωσία, Βραζιλία Ινδία), είτε με αυτά της Dacia, ενώ οι πιο σημαντικές αγορές του είναι με φθίνουσα σειράς η Ρωσία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Ινδία και η Γερμανία. Οι εκτιμήσεις της Dacia για το 2014 είναι πως οι πωλήσεις της θα αγγίξουν τις 400.000 μονάδες τονώνοντας τα οικονομικά του ομίλου της Renault ενώ το ίδιο παράδειγμα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές (η Nissan με την Datsun, η VW εξετάζει το λανσάρισμα φτηνής μάρκας σε 3-4 χρόνια). Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σχετικές δοκιμές για τα Sandero, Sandero Stepway και Duster (προ-facelift).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!