NEA

H Microsoft παρουσίασε το δικό της CarPlay.

Microsoft Demos Concept for Windows in the Car copy

Μετά την Google και την Apple με το CarPlay, στην μάχη των συστημάτων infotainment για τα αυτοκίνητα μπαίνει και η Microsoft…

Οι εταιρίες που κατασκευάζουν οθόνες αφής τρίβουν τα χέρια τους μιας και οι σχεδιαστές έχουν ήδη διαμορφώσει την τάση για λιγότερους διακόπτες στο εσωτερικό, δίχως να ξεχνάμε τους πολυθεματικούς ψηφιακούς πίνακες οργάνων απειλώντας τα αναλογικά όργανα με τις κλασικές βελόνες.

Η αυτόνομη οδήγηση αποτελεί το νέο χόμπι των τμημάτων R&D (έρευνας & εξέλιξης) της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά μέχρι να δούμε τα πρώτα σοβαρά δείγματα από την επόμενη δεκαετία, η προσοχή όλων στρέφεται στο νέο πεδίο μάχης που διανοίγεται μεταξύ της Google και της Apple.

Σε ένα πεδίο που εισέρχεται με αξιώσεις και η Microsoft η οποία πρόσφατα παρουσίασε την δική της πλατφόρμα (πρόκειται για πρώιμο στάδιο καθώς βρίσκεται υπό εξέλιξη) με πλήρη υποστήριξη τηλεφώνων, πλοήγηση μέσω χαρτών Bing, αναπαραγωγή μουσικών αρχείων, Xbox ράδιο και φωνητικές εντολές.

Γενικότερα η φιλοσοφία είναι ίδια (το Sync της Ford βασίζεται σε προηγούμενη πλατφόρμα Windows) με τα αντίστοιχα συστήματα όπως το Android της Google και τo CarPlay της Apple βασισμένα πάνω σε μία πολυλειτουργική οθόνη αφής. Πίσω από την οποία στα επόμενα χρόνια θα δοθεί γερή μάχη για το ποια εταιρία θα επικρατήσει ενισχύοντας τα ταμεία της, αυτή χάρη στην αυτοκινητοβιομηχανία…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!