NEA

Ειδική έκδοση Ford Mustang 50 Year Limited Edition

Ford-Mustang_50_Year_Limited_Edition_2015_1000 (13)

Η 2015 Mustang 50 Year Limited Edition θα διατίθεται από φέτος το φθινόπωρο και θα κατασκευαστούν μόνο 1.964 αντίτυπα.

Πενήντα χρόνια μετά το ντεμπούτο ενός από τα παγκοσμίως δημοφιλέστερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, η Ford γιορτάζει αυτό το ορόσημο αποκαλύπτοντας τη Mustang 50 Year Limited Edition. Τιμώντας πέντε δεκαετίες κληρονομιάς Mustang, η 50 Year Limited Edition θα κατασκευαστεί σε 1.964 αντίτυπα και θα αρχίσει να πωλείται φέτος το φθινόπωρο.

Το μόνο που θα πρέπει να επιλέξουν οι αγοραστές της 50 Year Limited Edition είναι ανάμεσα σε δύο αποκλειστικές αποχρώσεις και σε εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Μοναδικές δύο διαθέσιμες αποχρώσεις είναι η Wimbledon White, όπως η Mustang με σειριακό αριθμό 0001 που πουλήθηκε για πρώτη φορά στον Capt. Stanley Tucker τον Απρίλιο του 1964, και η Kona Blue.

Τα χρωμιωμένα διακοσμητικά που πλαισιώνουν τη βάση κάθε μιας από τις τρεις πίσω μπάρες φώτων είναι εμπνευσμένα από την αρχική  σχεδιαστική πρόταση του Gale Halderman το 1962 που αποτέλεσε τη βάση για το μοντέλο παραγωγής του 1964. Οι τρεις ξεχωριστές λυχνίες σε κάθε πλευρά της τότε σχεδίασης συνδυάστηκαν σε ένα φωτιστικό σώμα για την παραγωγή, αλλά εκείνη η πρώτη σχεδιαστική πρόταση επανέρχεται μετά από πέντε δεκαετίες.

Ένα ακόμα στυλιστικό στοιχείο που δεν θα υπάρχει σε κάποια άλλη Mustang είναι τα πίσω φινιστρίνια με γρίλιες. Αντίθετα με τις εξωτερικές γρίλιες των φινιστρινιών του fastback του 1965, τα νέα παράθυρα αποτελούνται από στρώματα κρυστάλλου κατασκευασμένα με μία νέα τεχνική ειδικά εξελιγμένη για το αυτοκίνητο.

Το αλουμινένιο διακοσμητικό πάνελ που εκτείνεται στο διπλό ταμπλό φέρει φινίρισμα διαφορετικό από των άλλων 2015 Mustang, ενώ μια αριθμημένη πινακίδα 50 Year Limited Edition στην πλευρά του συνοδηγού θα χαράσσεται στο Εργοστάσιο Flat Rock όπου κατασκευάζεται η Mustang. Τα καθίσματα είναι επενδυμένα με αποκλειστική δίχρωμη ταπετσαρία σε κασμίρ/μαύρο, ενώ το λογότυπο Mustang 50 Year κοσμεί τις πλάτες.

Με τον αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0 L που αποδίδει πάνω από 420 hp και ροπή 390 lb.-ft. κάθε έκδοση 50 Year Limited Edition θα εφοδιάζεται με το πακέτο επιδόσεων  Mustang GT που περιλαμβάνει μεγάλα εξαπίστονα εμπρός φρένα Brembo  και ζάντες αλουμινίου 19-ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων Pirelli P-Zero με δείκτη ταχύτητας Υ.

Οι 19άρες ζάντες αλουμινίου σε σχέδιο Υ είναι εμπνευσμένες από τους χρωμιωμένους ατσάλινους τροχούς της αρχέτυπης Mustang πριν από 50 χρόνια. Οι εμπρός τροχοί είναι πλάτους 9,0 ιντσών με ελαστικά 255/40R, ενώ οι πίσω αντίστοιχα έχουν πλάτος 9,5 ίντσες και συνδυάζονται με ελαστικά 275/40R.

Στην έκδοση με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, η Mustang 50 Year Limited Edition θα φέρει πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με λόγο τελικής μετάδοσης 3.55:1 ενώ στην έκδοση με το εξατάχυτο μηχανικό το διαφορικό Torsen έχει λόγο 3.73:1.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!