NEA

Αυτοκαθαριζόμενη τεχνολογία από την Nissan.

NISSAN DEVELOPS FIRST SELF CLEANING CAR PROTOTYPE 3

Το τέλος των πλυντηρίων έρχεται χάρη στη νανοβαφή της Nissan που δεν επιτρέπει στις ακαθαρσίες να προσκολλώνται στο αμάξωμα των αυτοκινήτων…

Για τη νανοτεχνολογία και τις μελλοντικές της εφαρμογές είχαμε γράψει πριν από αρκετά χρόνια. Στην περίπτωση της Nissan, μία ειδική νανοβαφή (nanopaint) τάσσεται ενάντια στις δυνάμεις συνοχής και συνάφειας (δύο τύποι τριβής που αν απουσίαζαν από την φύση θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα) με αποτέλεσμα οι βρωμιές και οι ακαθαρσίες να γλιστρούν και να αφαιρούνται από το αμάξωμα.

Μάλιστα, δεν πρόκειται για κάτι φανταστικό μιας και η ειδική βαφή θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο με το νέο Nissan Note και με λογικό κόστος (περίπου στα 550 ευρώ), σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου. Η νέα βαφή αποτελεί μία τελική επίστρωση (λάκα) πάνω από την κανονική βαφή του αμαξώματος και υπόσχεται να σας απαλλάξει από τα πλυντήρια αυτοκινήτων. Για τους κουβάδες και σφουγγάρια, χλωμό το βλέπουμε να τους αφήσετε μιας και οι κουτσουλιές θα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν (εκτός και αν είναι φρέσκιες και με χαμηλό ιξώδες :-)).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!