NEA

Pothole Killer, o εξολοθρευτής της λακκούβας!

Pothole Killer road street repair
Το απόλυτο μηχάνημα που ισοπεδώνει τις λακκούβες, το πολύ σε 90 δευτερόλεπτα!

Τις λακκούβες τις γνωρίζουμε καλύτερα από σχεδόν κάθε Ευρωπαίο μιας και οι κακότεχνοι δρόμοι αποτελούν μέρος των καθημερινών μας μετακινήσεων. Και εκτός από ενοχλητικές για την άνεση, οι μεγαλύτερες λακκούβες είναι και επικίνδυνες καθώς μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές ενώ μακροπρόθεσμα ταλαιπωρούν όλο το σασί. Βέβαια, η μία κακοτεχνία συναντά την άλλη αφού πολλές φορές έχουμε δει οι όποιες επιδιορθώσεις να αποτελούν απλά πρόχειρα μπαλώματα.

Εδώ την λύση θα μπορούσε να δώσει ένα ειδικό όχημα, όπως το Pothole Killer το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ και μπορεί να νοικιαστεί από τις υπηρεσίες που το έχουν ανάγκη (να μία καλή μπίζνα). Εδώ, το βασικό μειονέκτημα είναι πως το υλικό μπαζώματος αποτελείται κατά 35% από νερό οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή (πράγμα που στην Ελλάδα δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα). Επίσης, η επισκευή της λακκούβας δεν κρατάει αιώνια καθώς βαστά για περίπου ένα χρόνο (όχι πως τα εδώ πρόχειρα μπαλώματα που βλέπουμε κρατούν περισσότερο…).

Ουσιαστικά, το Pothole Killer είναι φορτηγό το οποίο στο εμπρός μέρος φέρει ένα μηχάνημα που ο οδηγός μπορεί να το χειριστεί από την καμπίνα μέσω ενός χειριστηρίου. Η διαδικασία επισκευής είναι απλή: αρχικά η λακκούβα καθαρίζεται με πεπιεσμένο αέρα, στη συνέχεια προστίθεται το υλικό της βάσης, κατόπιν τα χαλίκια και στο τέλος το υλικό της επιφάνειας. Ανάλογα με το μέγεθος της λακκούβας, ο συνολικός χρόνος που απαιτείται είναι μέχρι και δύο λεπτά. Και προσέξτε, την όλη διαδικασία μπορεί να την εκτελέσει ένα μόλις άτομο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!