NEA

Αυτό ήταν το ασχημότερο σπορ μοντέλο στον κόσμο!

mitsuoka-orochi-final-edition (6)

Και λέμε ήταν, καθώς το ιαπωνικό Mitsuoka Orochi κατάφερε να γίνει διάσημο με την ανακοίνωση της διακοπής της παραγωγής του. Δικαιολογημένα, άλλωστε…

Μετά επτά χρόνια παραγωγής, το Orochi (η ονομασία βασίζεται σε τέρας της ιαπωνικής μυθολογίας, όχι αδίκως…) κατασκευάστηκε σε περίπου 400 αντίτυπα και άτυπα κατέχει τον τίτλο ενός από τα ασχημότερα σπορ μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Από την άλλη, η Mitsuoka είναι μια ιαπωνική εταιρία η οποία κατά βάση κατασκευάζει ρέπλικες παλιών βρετανικών μοντέλων χρησιμοποιώντας σύγχρονα πλαίσια και κινητήρες.

Το 2001 η Mitsuoka είχε παρουσιάσει ως πρωτότυπο το Orochi με την ιδιόμορφη εμφάνιση -που προφανώς συνάδει με τα εκεί γούστα- ενώ η παραγωγή του ξεκίνησε το 2006. Μάλιστα, η εταιρία για να τιμήσει το μοντέλο της δημιούργησε μια ειδική έκδοση, τη Final Edition, η οποία ξεχωρίζει από τα μεγαλύτερα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος -ένας V6 3.300 κ.εκ. της Toyota- που αποδίδει 233 ίππους, ενώ η τιμή του κυμαίνεται γύρω στις 90.000 ευρώ. Πάντως, και τα πέντε Final Edition έχουν ήδη πωληθεί σε Ιάπωνες πελάτες ενώ ο δημιουργός Taka-nori Aoki δεν πτοείται και ετοιμάζει ήδη ένα νέο μοντέλο. Το οποίο ίσως να είναι ακόμη ασχημότερο, ποιος ξέρει…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!