NEA

Η σύγχρονη εκδοχή της Porsche 928.

PORSCHE-921-AS-928-PROJECT-2

Tο χαρακτηριστικό σχήμα της δεκαετίας του ’80 μεταφέρει ψηφιακά καταρχήν στις μέρες μας ο Γάλλος σχεδιαστής Anthony Colard με το Project 921…

Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικό design για τη δεκαετία του ’80 (είχε παρουσιαστεί πάντως το 1977) είναι η Porsche 928, με το στρογγυλεμένο, χωρίς ίχνος προφυλακτήρα, πίσω μέρος της και τους προβολείς που θύμιζαν, όταν ήταν σηκωμένοι, τα γουρλωμένα μάτια του βάτραχου. Η 928 είχε ξεκινήσει ως διάδοχος της ακόμα και τότε αειθαλούς 911, ευτυχώς ποτέ δεν κατάφερε να την εκτοπίσει, ενώ στην πορεία της έχει να επιδείξει αρκετές παραλλαγές, μιας και όσο περνούσαν τα χρόνια γινόταν όλο και πιο δυνατή.

Αυτό, λοιπόν, το χαρακτηριστικό σχήμα της δεκαετίας του ’80 προσπαθεί να το μεταφέρει -ψηφιακά καταρχήν- στις μέρες μας ο Γάλλος σχεδιαστής Anthony Colard με το Project 921 του. Το οποίο όπως βλέπετε υιοθετεί αρκετά στοιχεία από την original 928 και τα συνδυάζει και με αναφορές -προσέξτε π.χ. τα σηκωμένα φτερά, του προβολείς αλλά και τη διαμόρφωση του πίσω μέρους που έχει και μια μικρή αεροτομή- στην τελευταία εκδοχή του τοτέμ της μάρκας, την 911.

Συνολικά η 921 αναπαράγει το στυλ της 928 και ως εκ τούτου η προσέγγισή της κρίνεταιεπιτυχημένη, ενώ κοινά στοιχεία με τη διάσημη πρόγονο υπάρχουν και κάτω από το (ψηφιακό) αμάξωμα. Έτσι κάτω από το χαρακτηριστικά μακρύ καπό βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V8 με 400 άλογα, καθώς και η διάταξη Transaxle (το κιβώτιο είναι στο πίσω άξονα) για την καλύτερη κατανομή του βάρους.

Μακάρι λοιπόν να προχωρούσε η αναβίωση της 928 από την Porsche σε αυτήν εδώ τη μορφή ή σε κάποια άλλη που ενδεχόμενα να ήταν ακόμα πιο κοντά στην αρχέτυπη, ειδικά σε ότι αφορά τη σχεδίαση του πίσω μέρους. Σε αυτήν την περίπτωση και σε ένα remake του «Σημαδεμένου» (Τhe Scarface) μάλλον θα ακούγαμε και τον πωλητή της Porsche στο Μαϊάμι να λέει πως οι εκτοξευτές πυραύλων είναι εξτρά, ακριβώς όπως είχε πει στην ταινία του 1983, τότε που μεσουρανούσε η 928, για τα πολυβόλα στον Tony Montana (Al Pacino)…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!