ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλουμίνιο για το επόμενο Jeep Wrangler

J_Wrangler_Polar

Ο Sergio Marchionne, CEO της Fiat Chrysler Automobiles έδειξε το δρόμο για τη μείωση του βάρους στην επόμενη γενιά Wrangler, που θα κυκλοφορήσει το 2017 ή λίγο αργότερα.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε σε μία συνέντευξη τύπου, στην ημερίδα των επενδυτών του ομίλου. Σε συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων του στιλ “πρέπει να περιορίσουμε το βάρος” και “το γνωρίζουμε ότι πρέπει να το αναβαθμίσουμε σαν αρχιτεκτονική”, ήρθε πλέον να δηλώσει ότι η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα θα μπορούσε να δώσει τη λύση.

Όντας πολύ πιο ελαφρύ από το χάλυβα, το αλουμίνιο θα περιορίσει αισθητά το συνολικό βάρος. Παράλληλα, η απομάκρυνση της κανονικής ρεζέρβας από πίσω και η τοποθέτηση μίας μικρής ρεζέρβας ασφαλείας στη θέση της, θα έκοβε αρκετά κιλά ακόμα. Από αυτά, βεβαίως, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, αφού φαίνεται ότι δεν έχουν καταλήξει στις τελικές λεπτομέρειες. Ενδεικτικά, ακούγεται και η πιθανότητα να εφοδιάζεται προαιρετικά με ηλεκτρικά αναδιπλούμενο soft-top. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μεσολαβούν τουλάχιστον 3, αν όχι περισσότερα, χρόνια μέχρι την έλευση του επόμενου Wrangler.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button