NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσα έπιασε η McLaren F1 του Mario Andretti;

mclaren-f1-mario-andretti_002

Σε δημοπρασία πωλήθηκε πρόσφατα η McLaren F1 που είχε δοθεί από την βρετανική ομάδα την περίοδο 1992-93 στον πρώην οδηγό της Φόρμουλα 1.

Τι και αν έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε η τελευταία από τις 106 συνολικά McLaren F1. Ακόμη και σήμερα το βρετανικό hypercar προκαλεί δέος και κατά την περίοδο της παραγωγής του (1992-98), μόλις 64 αυτοκίνητα έχουν έγκριση τύπου για να κυκλοφορούν νόμιμα στον δρόμο. Οπότε γίνεται άμεσα αντιληπτό πως πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια μοντέλα στον κόσμο.

Και, παρά τα χρονάκια του, ένα από τα ταχύτερα μιας και εκείνη την εποχή η τελική ταχύτητα της McLaren F1 άγγιζε τα 391 χλμ/ώρα καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ εκείνης της εποχής. Ήταν ένα ελαφρύ υπεραυτοκίνητο σχεδιασμένο από τον Gordon Murray και τον Peter Stevens με εξαιρετική αεροδυναμική και V12 κινητήρα 6,1 λίτρων με ισχύ 627 άλογα. Το 0-100 σε μόλις 3,2 δλ. ακουγόταν εξωγήινο για ένα «αυτοκίνητο παραγωγής».

Τώρα, η κόκκινη McLaren F1 που δημοπρατήθηκε πρόσφατα ήταν η υπ’ αριθμόν 28 και ανήκε στον Mario Andretti (πρωταθλητής το 1978 με την Lotus). Πρόκειται για μία από τις δύο μόλις κόκκινες McLaren F1 την οποία ο Ιταλός οδηγός κράτησε μόλις ένα χρόνο προτού την πουλήσει σε έναν Ιάπωνα συλλέκτη. Ο λόγος ήταν πως είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ όπου το αυτοκίνητο δεν είχε τις προδιαγραφές για έκδοση άδειας κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια η κόκκινη McLaren F1 με την υπογραφή του Andretti επέστρεψε στην Καλιφόρνια για 10 χρόνια και από εκεί πωλήθηκε σε ένα Βρετανό ο οποίος κατέβαλλε σε πρόσφατη δημοπρασία το ποσό των 7,2 εκ. ευρώ! Αυτή είναι και η ακριβότερη McLaren F1 που έχει πωληθεί ποτέ, καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ των 6 εκ. ευρώ.

SMS==> Ποιος ήταν ο Bruce McLaren;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!