ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτόματο κιβώτιο που βλέπει τον δρόμο.

A8 Audi exclusive concept

Τα συστήματα μετάδοσης γίνονται όλο και πιο έξυπνα, μέχρι και μελλοντολογικές ικανότητες έχουν πλέον που γνωρίζουν από πριν την μορφολογία του εδάφους…

Αυτόματα κιβώτια σε ρόλο «μέντιουμ»; Μπορείτε να τα αποκαλέσετε και έτσι, μιας και τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια που τοποθετούνται σε πανάκριβα μοντέλα μπορούν με την βοήθεια του συστήματος πλοήγησης να γνωρίζουν την πορεία και την σχεδίαση της διαδρομής.

gerabox navigation (2)Έτσι, τα δεδομένα του navi επεξεργάζεται η μονάδα ελέγχου του κιβωτίου η οποία π.χ. αν ακολουθεί στροφή θα δίνει εντολή για κατέβασμα σχέσης νωρίτερα, ώστε ο οδηγός να έχει όλη τη ροπή του κινητήρα στην διάθεσή του και να λειτουργεί σε αποδοτικότερη περιοχή. Από την άλλη, μεταξύ δύο αλλεπάλληλων στροφών το κιβώτιο μπορεί να αποφύγει τις διαδοχικές και σε μικρό χρονικό διάστημα αλλαγές, κρατώντας τη ίδια σχέση.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως μέχρι πρότινος μία τέτοια ιδέα είχε πρωτοεμφανισθεί στο Audi A8 (το οποίο μέσω του navi ρυθμίζει μέχρι και το σύστημα φωτισμού), ενώ πρόσφατα η BMW έκανε γνωστό πως στο εξής θα εξοπλίζει το σύνολο της γκάμας της -από τη Σειρά 1 μέχρι και την 5- με ένα νέου τύπου αυτόματο κιβώτιο (προφανώς το ίδιο 8άρι της ZF) που θα έχει το ταλέντο ενός …μέντιουμ για να προσαρμόζει την λειτουργία του, ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους. Φυσικά, απαραίτητα προϋπόθεση είναι η ύπαρξη του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!