NEA

Στο σφυρί BMW Z1 του 1990.

Virtually unused 1990 BMW Z1 to be auctioned (1)

Ένα από τα πιο «προχώ» μοντέλα που είχε κατασκευάσει η BMW ήταν το Z1 με τα πλαστικά προσθαφαιρούμενα πάνελ του αμαξώματος…

Το καλό με τις δημοπρασίες είναι πως μας δίνουν την αφορμή να θυμηθούμε άξια λόγου αυτοκίνητα. Όπως το BMW Ζ1, με ημερομηνία παραγωγής 1990, που θα δημοπρατηθεί τέλη του μήνα στην Βρετανία με το κοντέρ της να έχει μόλις 197 χλμ! Το BMW Z1 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1987 στην Φρανκφούρτη και η γερμανική εταιρία δέχθηκε κατευθείαν 5.00 παραγγελίες!

Η ιδέα ενός διθέσιου roadster με ηλεκτρική οροφή, πρωτότυπες πτυσσόμενες πόρτες και προσθαφαιρούμενα πάνελ που άλλαζαν το χρώμα του αμαξώματος σε περίπου 40 λεπτά της ώρας, ήταν μια πραγματικά πολύ προχωρημένη ιδέα, ακόμη και σήμερα. Ωστόσο, οι αρχικές προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν και με την έναρξη της παραγωγής το 1988 -μέχρι το 1991 οπότε και διακόπηκε η παραγωγή- είχαν κατασκευαστεί μόλις 8.000 κομμάτια εκ των οποίων τα περισσότερα κυκλοφορούν στην Γερμανία.

Για την ιστορία, κάτω από το πλαστικό καπό υπήρχε 6κύλινδρος σε σειρά 2,5 λίτρων κινητήρας με ισχύ 170 άλογα και παρά την ύπαρξη πολυμερών το απόβαρο έφτανε περίπου τον ενάμιση τόνο με επιπτώσεις στις επιδόσεις (0-100 σε 9 δλ.).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!