NEA

Rolls-Royce Phantom Waterspeed για πολύ λίγους.

Rolls-Royce-Phantom-Drophead-Waterspeed-Collection-02

Η τιμή της Phantom Drophead Coupe Waterspeed Collection προσδιορίζεται στα 534.000 ευρώ και απευθύνεται σε μόλις 35 κατά βάση συλλέκτες.

Τον Σεπτέμβριο του 1937 ο sir Malcolm Campbell πραγματοποίησε το ρεκόρ ταχύτητας στο νερό (208 χλμ./ώρα) με το υδροπλάνο Bluebird K3 που φορούσε κινητήρα Rolls-Royce. Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε την έμπνευση στους ανθρώπους της Rolls Royce, για την δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης της Phantom Drophead με την ονομασία Waterspeed Collection, που θα παραχθεί σε μόλις 35 αντίτυπα.

Στην ειδική έκδοση της ανοιχτής Phantom κυριαρχεί το θαλασσί χρώμα (Maggiore Blue). Ήταν το χρώμα της νίκης για το Bluebird K3 αλλά ήταν και το χρώμα του κινητήρα της Rolls που είχε το υδροπλάνο. Με αυτό κατά νου και το Phantom Waterspeed Collection έχει έναν V12 κινητήρα 6,75 λίτρων με μπλοκ βαμμένο στο θαλασσί χρώμα. Ένας κινητήρας 453 ίππων που παράγει ροπή 719 Nm και ωθεί το βαρύ αμάξωμα της Phantom στα 5,6 δλ. για τα 0-100 και σε μια τελική που φθάνει στα 250 χλμ./ώρα.

Μερικά στοιχεία πάνω στην Phantom Waterspeed Collection είναι μοναδικά σε Rolls-Royce λιμουζίνα όπως οι καλογυαλισμένες ζάντες αλουμινίου 11 ακτίνων που έχουν κατά τόπους σημεία βαμμένα στο θαλασσί χρώμα, αλλά και το δερμάτινο τιμόνι δύο τόνων.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο θαλασσί χρωματισμός που συνδυάζεται με ξύλο και ανθρακονήματα. Ειδική περιποίηση έχουν δεχθεί τα υποβραχιόνια στις πόρτες. Καθένα εξ αυτών απαιτεί 8 ώρες χειρωνακτική εργασία για να κατασκευαστεί. Την νότα της ιδιαιτερότητας δίνει και το βαμμένο σε γκρι χρώμα καπό που κάνει εντυπωσιακή αντίθεση με το θαλασσί αμάξωμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!