NEA

Audi A3 Clubsport Quattro με 525 άλογα.

Audi A3 clubsport quattro concept

Με αφορμή την ετήσια συνάντηση στο Woerthersee (28-31 Μαΐου) στην Αυστρία, οι γερμανικής κυρίως εταιρίες θα παρουσιάσουν διάφορα concept και ιδέες…

Ανάμεσα σε αυτά τα concept θα βρεθεί και το A3 Clubsport Quattro το οποίο βασίζεται στο τετράθυρο S3, αλλά εξοπλίζεται με τον 5κύλινδρο των 2,5 λίτρων που προέρχεται από το RS Q3. Το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει 300 ίππους και 380 Nm, αλλά για την περίσταση η ισχύς του αυξήθηκε στα 525 άλογα και στα 600 Nm.

Για να επιτευχθεί η αύξηση ισχύος το σύστημα τούρμπο αναβαθμίστηκε με μεγαλύτερο υπερτροφοδότη ενώ η μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης φτάνει στα 1,5 bar. Με την χρήση ανθρακονημάτων το βάρος έχει περιοριστεί στα 1.527 κιλά, η ανάρτηση έχει χαμηλώσει κατά 10 χιλιοστά (σε σχέση με το S3 και έχει ρυθμιστεί εκ νέου). Φυσικά, υπάρχει και οπτική αναβάθμιση, στην οποία περιλαμβάνεται μια χαρακτηριστική μάσκα από ματ αλουμίνιο, ενώ ο ίδιος αέρας πνέει και εις τα ενδότερα με μπάκετ καθίσματα και άλλα παρεμφερή στοιχεία.

Την μετάδοση στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ από πλευράς επιδόσεων το 0-100 πετυχαίνεται σε μόλις 3,6 δλ. με την τελική να φτάνει τα 310 χλμ./ώρα, σύμφωνα με την Audi. Το πρωτότυπο A3 Clubsport Quattro κατασκευάστηκε για να αναδείξει της δυνατότητες της πλατφόρμας MQB και προφανώς μας προϊδεάζει για το επόμενο RS3 το οποίο προφανώς θα περιλαμβάνει και σεντάν έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!