NEA

Nissan Qashqai R με 1.100 άλογα!

Πίσω από το ταχύτερο αμάξωμα του ταπεινού SUV κρύβονται τα μηχανικά μέρη του GT-R με την επιμέλεια της βρετανικής εταιρείας βελτιώσεων SVM…

Μετά την απήχηση που είχε το Nissan Juke R, η εταιρία Severnvalley Motorsports (SVM) φαίνεται να ζήλεψε λιγάκι και αποφάσισε να μετασκευάσει ένα ανάλογου χαρακτήρα Qashqai R, αλλά με πολύ περισσότερα άλογα. Και όταν λέμε περισσότερα, μιλάμε για 1.100 άλογα και 1.300 Nm ροπής με το 0-100 να πετυχαίνεται σε μόλις 2,7 δλ., και δικαιολογημένα την SVM να καυχιέται για ένα από τα ταχύτερα SUV που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το Qashqai R έχει χτιστεί πάνω στο σασί του GT-R, πάνω στο οποίο οι μηχανικοί προσάρμοσαν, με πολύ κόπο κι έπειτα από πολλές ώρες εργασίας, το αμάξωμα του Qashqai (της προηγούμενης πια γενιάς του 7θέσιου Qashqai+2). Μάλιστα, η SVM ειδικεύεται στις βελτιώσεις του GT-R, με αποκορύφωμα μία αναβαθμισμένη εκδοχή στα 1.600 άλογα.

Οι ειδικοί της SVM κάνουν λόγο για οδικά συμπεριφορά ανάλογα με το GT-R, ενώ η τιμή πώλησης του δεξιοτίμονου (θυμηθείτε πως μιλάμε για βρετανικό tuning) φτάνει τα 300.000 ευρώ. Τώρα, για όποιον θέλει το τιμόνι στην σωστή μεριά θα πρέπει να καταβάλλει ακόμη 80 χιλιάρικα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!