NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιά είναι τα πιο δυνατά φρένα στον κόσμο;

Η απάντηση ίσως να μπορεί να αναζητηθεί στο ταχύτερο όχημα του κόσμου το οποίο θα πρέπει να επιβραδύνει από τα 1.600 χλμ/ώρα!

How do you stop a 1000 mph car«Είναι σαν να επιβραδύνεις ένα λεωφορείο από τα 260 χλμ/ώρα σε βρεγμένο οδόστρωμα» λένε οι ειδικοί πίσω από την κατασκευή του Bloodhound SSC, το πυραυλοκίνητο όχημα το οποίο αναμένεται σε μερικούς μήνες να καταρρίψει κάθε ρεκόρ ταχύτητας σπάζοντας το φράγμα του ήχου! Στο βίντεο περιγράφεται η δύναμη που ασκείται για να επιβραδύνει το Bloodhound όταν θα έχει αποκτήσει ορμή 15 τόνων.

Αν και το μεγαλύτερο βάρος της επιβράδυνσης θα πέσει στα αερόφρενα και στα αλεξίπτωτα, μετά τα περίπου 320 χλμ/ώρα ο Andy Green θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα συμβατικά φρένα για να ακινητοποιήσει εντελώς την βολίδα στην έρημο Kaksken Pan στην Βόρεια Αφρική. Αφού δείτε το βίντεο, περισσότερα για τα ρεκόρ ταχύτητας μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!