NEA

Google Car δίχως τιμόνι και πεντάλ [vid]

Το πρωτότυπο της Google είναι ένα εντελώς αυτόνομο αυτοκινητάκι για δύο επιβάτες…

Google Self-Driving Car Project 2014 (1)Οδηγός και συνοδηγός; Ξεχάστε αυτές τις έννοιες στο αυτοκινητάκι της Google καθώς οι δύο επιβαίνοντες δεν μπορούν να επέμβουν καθόλου σε ότι αφορά στην οδήγηση του αυτοκινήτου. Ο λόγος είναι απλός: δεν υπάρχει ούτε τιμόνι, μήτε πεντάλ επιτάχυνσης (γκάζι) και επιβράδυνσης (φρένο). Φυσικά, πρόκειται για ένα εντελώς πειραματικό όχημα με στόχο την μεταφορά ατόμων από ένα σημείο στο άλλο, εντελώς στον «αυτόματο».

Για την αυτόνομη οδήγηση έχουμε γράψει αναλυτικό άρθρο, ενώ η Google είναι από τους πρωτεργάτες του είδους φτάνοντας στο σημείο οι περισσότεροι κατασκευαστές να παρουσιάζουν τα δικά τους concept. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Google εσκεμμένα επιλέχθηκε ένα τόσο χαριτωμένο μικρό αυτοκίνητο για να δείξει πως η αυτόνομη οδήγηση δεν είναι κάτι τόσο μακρινό, ούτε πρέπει να τρομάζει όταν ο άνθρωπος δεν έχει τον έλεγχο.

Google Self-Driving Car Project 2014 (2)Όπως θα δείτε και στο βίντεο, μοιάζει περισσότερο σαν παιχνίδι το οποίο καθοδηγείται μέσω δορυφορικής πλοήγησης σε συνεργασία με την πλατφόρμα Google Maps, ενώ αισθητήρες και ραντάρ διορθώνουν με ακρίβεια την πορεία του οχήματος στον δρόμο. Από τον εξοπλισμό απουσιάζουν ακόμη και τα βασικά (δεν υπάρχει ραδιόφωνο), αλλά υπάρχει μία οθόνη με λεπτομέρειες για την διαδρομή και ένα start&stop μπουτόν.

Το πλάνο προβλέπει την κατασκευή 100 πρωτότυπων με τα πρώτα να έχουν και χειριστήρια, στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Τα αυτοκινητάκια είναι φυσικά ηλεκτροκίνητα και για λόγους ασφαλείας η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν φτάνει τα 40 χλμ./ώρα. Το βίντεο έχει γυριστεί στην Καλιφόρνια, όπου προφανώς θα λάβει χώρα και το μεγαλύτερο μέρος πρότζεκτ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!