NEA

Porsche με 1.600άρη boxer με 210 άλογα!

Porsche-Cayman_2014_13425 (2)

H γερμανική φίρμα εξελίσσει νέα γενιά κινητήρων με την βάση να ξεκινά από τον τετρακύλινδρο 1.600άρη που θα αποδίδει περίπου 210 άλογα.

Όπως είχαμε γράψει η Porsche εξελίσσει νέας γενιάς τετρακύλινδρους κινητήρες απορρίπτοντας την έτοιμη λύση με τους τετρακύλινδρους σε σειρά και περιορίζοντας την στην Macan. Για τα σπορ μοντέλα της η εταιρία από το Zuffenhausen θέλει να διατηρήσει το «επίπεδο» δόγμα της με τους κυλίνδρους αντικριστά και οριζοντιωμένους. Porsche-Cayman_2014_13425 (3)

Οι νέοι τετρακύλινδροι boxer -υπενθυμίζεται πως σήμερα μόνο η Subaru κατασκευάζει ανάλογης διάταξης μοτέρ- θα έχουν σαφώς μικρότερες εκπομπές CO2 και καλύτερη κατανάλωση. Η βασική έκδοση θα έχει χωρητικότητα 1.600 κ.εκ. και θα αποδίδει 210 ίππους, ενώ οι δύο μεγαλύτερες των 2.000 και 2.500 κ.εκ. θα έχουν 286 και 360 άλογα, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Car. Οι Boxster/Cayman θα είναι οι πρώτες Porsche που θα υποδεχτούν τους τετρακύλινδρους τούρμπο.

Porsche-Cayman_2014_13425 (1)Λογικά, με τέτοιες ιπποδυνάμεις τα μοτέρ θα είναι τούρμπο ενώ να υπενθυμίσουμε πως εντείνονται οι φήμες για μία βασική Porsche που θα κυκλοφορήσει το 2016, θα έχει τούρμπο 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα, θα βασίζεται στην Boxster και θα στη Γερμανία θα κοστίζει περίπου στα 40.000€. Πάντως, o 1.600άρης boxer δεν είναι σίγουρο πως θα τοποθετηθεί στον αντίπαλο του Audi TT, καθώς υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί σε σπορ μοντέλα με τα σήματα της Audi ή της VW.

SMS===> Οι καλύτερες διαφημίσεις της Porsche.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!