MUST_READPINEDΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποιές είναι οι καλύτερες διαφημίσεις της Porsche;

Porsche best print adverts ever (6)

Δείτε μερικές από τις καλύτερες και εξυπνότερες τυπωμένες (print) διαφημίσεις της γερμανικής εταιρίας…


Nobody’s Perfect

Η συγκεκριμένη ρεκλάμα κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά και έχει σχέση με το Le Mans του 1983. Εκείνη την χρονιά στον διάσημο 24ώρο αγώνα που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1923, τερμάτισαν συνολικά 10 αυτοκίνητα εκ των οποίων όλα ήταν Porsche με εξαίρεση την 9η θέση μίας BMW/Sauber. Βλέπετε, κανείς δεν είναι τέλειος…

Porsche best print adverts ever (7)

Porsche separates Le Mans from Le Boys

Άλλη μία διαφήμιση με μπόλικο σαρκασμό μιας και κατά την γνώμη της εταιρίας η Porsche ξεχωρίζει τους «άντρες από τα αγοράκια». Πρόκειται για έμπνευση του Gil Zeimer, ενός γνωστού κειμενογράφου και σκιτσογράφου στον χώρο της διαφήμισης. Η Porsche κυριαρχεί στο Le Mans από το 1970 με τη νίκη του Richard Attwood και έχει συνολικά 16 νίκες στο παλμαρέ της έως και το 1998. Η Audi από το 2000 έχει σημειώσει 12 νίκες μέχρι πέρυσι (έχει χάσει μόνο το 2003 από την Bentley και το 2009 από την Peugeot Sport Total) και είναι η 2η εταιρία με τις περισσότερες.

Porsche best print adverts ever (8)

Rear horsepower

Τα άλογα είναι για να σπρώχνουν ή να τραβούν την άμαξα, όπως έλεγε ο Enzo Ferrari; Όπως και να έχει το θέμα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την μοναδικότητα της Porsche 911 με την γνωστή RR διάταξη και την συνταγή του «όλα πίσω» (κινητήρας, μετάδοση, κίνηση). Εδώ βλέπετε την καλλιτεχνική απεικόνιση του Laurent Leccia όταν του ζητήθηκε από την Porsche Κίνας. Αξιοσημείωτο είναι πως πέρυσι στο κινεζικό ημερολόγιο ήταν η χρονιά του αλόγου.

Porsche best print adverts ever (9)

Porsche 968: The next evolution

Αφορά στην προβολή της σειράς 968 που διαδέχτηκε την 944 και παράχθηκε στο διάστημα 1992-1995. Η λέξη «εξέλιξη» (evolution) αφορά στο γεγονός ότι η 968 ήταν μία δίλιτρη αναβαθμισμένη εκδοχή της 944 παρά ένα νέο μοντέλο. Πάντως, η 968 ήταν η πρώτη Porsche με κινητήρα με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων (το VarioCam) με μεταβολή στον ιμάντα χρονισμού. Αργότερα, το VarioCam (και το VarioCam Plus στην 996 Turbo του 1999) άλλαζε τον χρονισμό και την βύθιση με δύο σταδίων και διαφορετικού προφίλ έκκεντρα.

Porsche best print adverts ever (4)

Honestly now, did you spend your…

Εντάξει, άλλο πράμα τα «πορσικά», αλλά και τα Nissan και Mitsubishi έχουν την χάρη τους (και μάλιστα πολύ φτηνότερη). Εδώ η διαφήμιση χτυπά περισσότερο το R32 Skyline GT-R μιας και η 964 εμφανίσθηκε τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν δεν υπήρχε το EVO. Η διαφήμιση κυκλοφόρησε επίσης στις ΗΠΑ και αν μπορούσαμε τότε θα κάναμε την εξής ερώτηση: «Ειλικρινά, τόσο ανταγωνιστικές ήταν οι Nissan και Mitsubishi για να ασχολείστε μαζί τους;».

Porsche best print adverts ever (1)

Small penis?

Ο ναζιάρικος χαρακτήρας της Porsche θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως υποκατάστατο για αρκετούς. Στην διαφήμιση φαίνεται η 911 Carrera 4 του 1989, και αξίζει να σημειωθεί πως η κλασική 964 ήταν η πρώτη με σύστημα τετρακίνησης. Έτσι, με πρόσφυση και στους τέσσερις τροχούς ο καθένας μπορούσε να στρίψει με το ένα του χέρι μία 911 ακολουθώντας το σλόγκαν «slow in, fast out». Και φυσικά, να εντυπωσιάζει τις κυρίες. Have i got a car for you!

Joes Porsche - Have I got a car for you

What it takes to turbocharge a Porsche

Μία όμορφη φωτογραφία όπου φαίνονται λυμένα τα βασικά μέρη από μία 944 Turbo (1982-1991). Βασιζόταν στην ίδια πλατφόρμα με την 924 και είχε διάταξη FR (κινητήρας μπροστά, κίνηση πίσω). Παράχθηκε σε κουπέ και σε κάμπριο εκδόσεις, με ατμοσφαιρικούς και τούρμπο κινητήρες από 152 μέχρι 250 άλογα, έως ότου αντικαταστάθηκε από την 968.

Porsche best print adverts ever (3)

Kills bugs fast

Την δεκαετία του 1990 τα αιχμηρά σχήματα είχαν τον πρώτο λόγο και η Lamborghini με την Ferrari συνάρπαζαν στους δρόμους και στην μεγάλη οθόνη. Έδειχναν τόσο εξωτικά όσο έπρεπε να είναι ένα supercar, διέθεταν πανίσχυρους κινητήρες και εξαιρετικό κράτημα. Τότε, εμφανίστηκε η 993 Turbo (1993-98)  «για να σκοτώσει στα γρήγορα τα έντομα» και να υπενθυμίσει το διαχρονικό της στιλ.

Porsche best print adverts ever (5)

Ολοκληρώνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο διαφημιστικό γραφείο του Doyle Dane Βernbach (DDB) που ιδρύθηκε το 1949 και έγινε γνωστό από τις επαναστατικές καμπάνιες της Volkswagen, και ειδικά του Beetle τις δεκαετίες του ’50 και ’60.

Porsche best print adverts ever (2)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!