NEA

Αποκάλυψη για το πεντάθυρο MINI

mini-5door

To πρώτο πεντάθυρο MINI στα χρονικά είναι πλέον γεγονός. Ελαφρά μεγαλύτερο από τις κλασικές, τρίθυρες εκδόσεις, αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο.

mini-5door2Η τρίτη γενιά του νέου MINI επεφύλασσε μια -αναμενόμενη- έκπληξη. Την έλευση μιας εντελώς καινούριας, πεντάθυρης έκδοσης του δημοφιλούς hatchback, με ελαφρά μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά ίδιο σχεδιασμό και στιλ, ώστε να μην διαφοροποιείται αισθητά από τις κλασικές γραμμές του μοντέλου. Για αυτό το λόγο, πιθανά, δεν έδωσαν και μεγάλη διάσταση στις πίσω πόρτες, πράγμα που ίσως να δυσκολεύει στην είσοδο και έξοδο των επιβατών. Μπρος στα κάλλη όμως…

mini-5door3Το πεντάθυρο MINI έχει κερδίσει 161 χλστ. σε μήκος, φτάνοντας πλέον στα 4,005 μέτρα, αλλά και επιπλέον 11 χλστ. σε ύψος. Το μεταξόνιό του είναι στα 2.567 (+72) χιλιοστά, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Αλλά και ελαφρά αυξημένο εσωτερικό ύψος. Αντίστοιχα, ο χώρος αποσκευών του έχει κερδίσει 67 λίτρα, αγγίζοντας πλέον τα 278 λίτρα.

mini-5door4Περνώντας στους κινητήρες, θα υπάρχει μία πλήρης γκάμα για να επιλέξει κανείς, δανεισμένη από το τρίθυρο “αδερφάκι” του. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε δύο σύνολα diesel, 1,5 λίτρων με 116 ίππους (Cooper D) και 2.0 λίτρων με 170 ίππους (Cooper SD), καθώς και δύο βενζινοκινητήρες, 1,5 λίτρων με 136 ίππους και 2.0 λίτρων με 192 ίππους (Cooper S). Όσο για τα κιβώτια ταχυτήτων, ανάλογα με την έκδοση θα βρίσκονται διαθέσιμα 6τάχυτα μηχανικά ή Steptronic.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!