NEA

885.000 ευρώ για μία Lamborghini Countach.

1975 Lamborghini Countach LP400 Periscopica (7)

Μία Lamborghini Countach LP400 Periscopica πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Bonhams για 1,2 εκ. δολάρια (ή 885.000 ευρώ).

Στην πορεία της η Lamborghini έχει κατασκευάσει διάφορα θρυλικά μοντέλα αλλά για τους περισσοτέρους το πιο icon είναι η Countach. Στην οθόνη σας βλέπετε μία από τις πρώτες 150 που κατασκευάστηκαν με το προσωνύμιο «Periscopica» (ή Periscopio) λόγω ενός όχι και τόσο αποτελεσματικού περισκόπιου στη οροφή το οποίο καταργήθηκε από το 1977. Όσο περνούσαν τα χρόνια η ιταλική εταιρία πρόσθετε όλο και περισσότερες εισαγωγές αέρα και λοιπές λεπτομέρειες με αποτέλεσμα η απτή σχεδίαση των πρώτων Countach να φαίνεται σήμερα πιο αυθεντική και ελκυστική.

Η παραγωγή της Countach ξεκίνησε το 1974 και ολοκληρώθηκε το 1990 μετά την κατασκευή 2.042 αυτοκινήτων, ενώ το μοντέλο που βλέπετε είναι χρονιάς 1975 και διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Έχει διανύσει περίπου 16.500 χλμ. και είναι η πρώτη Countach που σπάει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίου σε δημοπρασία. Αν ο κινητήρας ήταν ο ίδιος με τον αριθμό πλαισίου (το μοτέρ έχει αριθμό «1120070» ενώ το πλαίσιο «1120066»), η τιμή θα ανέβαινε κι άλλο, αλλά όπως είχε πει και ο δοκιμαστής της Lamborghini, o Valentino Balboni (που βρισκόταν πάνω από τον Bob Wallace), εκείνα τα χρόνια δεν ήταν ασυνήθιστο να τοποθετείται ένας άλλος κινητήρας από τον αρχικό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!