NEA

H Tesla ετοιμάζει την δική της «τριάρα».

Tesla-Model_S_2013_4363456 (2)

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε πως η Tesla θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο με στόχο την BMW 3, καθώς και ένα κόμπακτ SUV.

Tesla-Model_S_2013_4363456 (1)Η γνωστή αμερικανική εταιρία Tesla σκοπεύει να διευρύνει την γκάμα της με ακόμη δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως δήλωσε ο Elon Musk στο βρετανικό περιοδικό Autocar. Το πρώτο από δύο μοντέλα θα είναι το Model X το οποίο από το 2015 -με καθυστέρηση ενός περίπου χρόνου από το αρχικό προγραμματισμό παραγωγής- θα πλαισιώσει το Tesla S. Η σημαντικότερη είδηση αφορά στα πλάνα της Tesla να λανσάρει ένα μικρότερο σεντάν που θα στοχεύει στην κατηγορία της BMW 3 και Mercedes C-Class, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο άρθρο μας.

Σύμφωνα με τον Musk, το ηλεκτρικό σεντάν «…θα κυκλοφορήσει το 2017, θα είναι περίπου 20% μικρότερο σε μέγεθος από το S και θα διατίθεται στην μισή τιμή». Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει πως η τιμή του π.χ. στην Βρετανία θα είναι περίπου στα 35.000 ευρώ. Η σχεδίαση και η εξέλιξη του μικρού σεντάν θα ξεκινήσει τέλη του έτους στις εγκαταστάσεις R&D της Tesla στην Βρετανία. Ανάμεσα στα διάφορα που λέει ο πολύς Musk, εκμυστηρεύθηκε πως θα ήθελε να κάνει με ένα αμφίβιο (την ιδέα του έδωσε η υποβρύχια Lotus Esprit που απέκτησε πέρυσι) με τα ηλεκτρικά του Model S.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!