NEA

Νέο Nissan Navara και επισήμως

2015 Nissan Navara officila revealed (22)

Μετά από διάφορα teasers η Nissan παρουσιάζει τη νέα γενιά ενός από τα δημοφιλέστερα pick up στον πλανήτη…

Το Nissan Navara είναι ένα πραγματικό εργαλείο για τον επαγγελματία που ξεχωρίζει τόσο για την χρηστικότητά του, όσο για την αξιοπιστία του και τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Στην 12η γενιά διατηρείται το σχεδιαστικό καλούπι του προηγούμενου μοντέλου αλλά με ένα πιο εκμοντερνισμένο στιλ (διαθέτει μέχρι και LED ημέρας). H νέα μάσκα κάνει το Navara να δείχνει πιο φρέσκο, τα φλας έχουν ενσωματωθεί στους εξωτερικούς καθρέπτες (άβολα και πιο εκτεθειμένα κατά την γνώμη μας), ενώ για όσους θέλουν ένα Navara ως μέσο αναψυχής υπάρχουν εκδόσεις με χαριτωμένα χρώματα και μπόλικο χρώμιο.

Μεγαλύτερη αναβάθμιση θα λέγαμε πως υπάρχει στο εσωτερικό το οποίο φαίνεται να μην έχει να ζηλέψει σε τίποτα από εκείνο π.χ. ενός οικογενειακού σεντάν. Τα υλικά είναι ποιοτικότερα και μαλακά -σύμφωνα με την Nissan- ενώ στον πίνακα οργάνων υπάρχει οθόνη TFT υψηλής ανάλυσης που απεικονίζει τις υποδείξεις του navi, τον υπολογιστή ταξιδίου, την επιλογή πολυμέσων, μέχρι και πυξίδα.

Κάτω από το αμάξωμα το νέο Nissan Navara βασίζεται σε μία αναβαθμισμένη εκδοχή του προηγούμενου πλαισίου με ανανεωμένη πίσω ανάρτηση (φέρει και φύλλα σούστας) για καλύτερα επίπεδα άνεσης στην καθημερινότητα. Μάλιστα, ο κύκλος στροφής έχει μικρύνει για να κάνει την ζωή του οδηγού πιο εύκολη στους επιτόπιους ελιγμούς. Φυσικά, υπάρχει το γνωστό έξυπνο σύστημα τετρακίνησης με εμπλοκή/απεμπλοκή και εν κινήσει, ενώ τη λειτουργία του συμπληρώνουν διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα (VDC ή Vehicle Dynamic Control, HDC ή Hill Descent Control, HSA ή Hill Start Assist και ABLS ή Active Brake Limited Slip.

Από πλευράς κινητήρων συναντάμε τον αναβαθμισμένο 4κύλινδρο 2,5 λίτρων πετρελαιοκινητήρα με δύο ιπποδυνάμεις, με 163 ίππους και 403 Nm ή 190 ίππους και 450 Nm. Τα βελτιωμένα μοτέρ εμφανίζουν 11% καλύτερη κατανάλωση καυσίμου, ενώ υπάρχει και ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων. Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται με μηχανικό 6άρι ή αυτόματο 7άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Τέλος, να πούμε πως το νέο Navara θα πωλείται αρχικά στην Ασία, μετά στην Αμερική και λοιπές αγορές, ενώ στην Ευρώπη το περιμένουμε πολύ πιο αργά, τέλη 2015.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!