ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mercedes-AMG GT με 510 άλογα!

H AMG GT θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα υποδεχθεί το νέο V8 4.0 κινητήρα με διπλά τούρμπο που θα αποδίδει 510 άλογα και 650 Nm στις 1.750-4.750 σ.α.λ.

2014 AMG Motorenworkshop M178Το νέο μοτέρ θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό V8 6.2 μετά από τέσσερα χρόνια παραγωγής και το τέλος της SLS AMG (σε κουπέ και roadster). Πρώτο πεδίο εφαρμογής θα είναι η Mercedes-AMG GT (ένα μικρότερο και φτηνότερο supercar από την SLS) και με την βοήθεια διπλού τούρμπο της Borg Warner θα προσφέρει περισσότερα από 500 άλογα. Η λειτουργία του τούρμπο θα είναι παράλληλη, με μέγιστη πίεση στα 1,2 bar και υδρόψυκτο εναλλάκτη αέρος.

Mercedes-AMG_GT_The All New AMG V8 Biturbo Engine Μ178 (9)To μοτέρ με την κωδική ονομασία M178 έχει άμεσο ψεκασμό (με πίεση έως 200 bar), και φυσικά και είναι Euro 6. Ζυγίζει 209 κιλά χάρη στην χρήση ιδιαίτερα ελαφριών πιστονιών και εκκεντροφόρων, ενώ το κράμα της κυλινδροκεφαλής περιλαμβάνει ζιρκόνιο (αργυρόλευκο ειδικό μέταλλο υψηλής αντοχής που χρησιμοποιείται σε απλές εφαρμογές μέχρι και στην αεροδιαστημική) για βέλτιστη θερμοαγωγιμότητα και κύκλο καύσης. Τα τοιχώματα των κυλίνδρων έχουν ειδική επένδυση από «νάνοφιλμ» (με νανοτεχνολογική σύνθεση που προσφέρει «κρυστάλλινη» λεία επιφάνεια) για την μείωση των τριβών, δίχως να υπάρχει ανάγκη για χρήση συμβατικής λίπανσης(!) και δίχως την κλασική ελαιολεκάνη ο κινητήρας κάθεται 55 χλστ. πιο χαμηλά βελτιώνοντας το κέντρο βάρους.

Mercedes-AMG_GT_The All New AMG V8 Biturbo Engine Μ178 (13)Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο μοτέρ θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό και της C63 AMG (σε όλες τις εκδόσεις αμαξωμάτων) και όπως είπαμε το πρώτο θα είναι το AMG GT που θα αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2015. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε μερικές εικόνες από μία μπροσούρα που διέρρευσε στο διαδίκτυο και πίσω από το πρασινόμαυρο καμουφλάζ διακρίνεται μία σιλουέτα παρόμοια με εκείνη της SLS…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!