NEA

Φούλ LED για τη νέα Mercedes-Benz CLS.

2015 Mercedes CLS teased with new Multibeam LED headlights (1)

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που δείχνει την όψη των νέων CLS και CLS Shooting Brake που θα παρουσιαστούν τέλη του έτους…

2015 Mercedes CLS teased with new Multibeam LED headlights (2)Η φωτογραφία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι μιας και στις ανανεωμένες CLS και CLS  Shooting Brake (οι οποίες θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο) τα high light -στην κυριολεξία- θα εντοπίζονται στα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED με πολλαπλή δέσμη (Multibeam LED). Τα νέα φωτιστικά θα αποτελούνται από 24 ανεξάρτητα ελεγχόμενα LED με δυνατότητα αυτορρύθμισης έως 100 φορές το δευτερόλεπτο με την βοήθεια μίας κάμερας και τεσσάρων ενεργοποιητών.

Εννοείται πως τα νέα φωτιστικά αυξομειώνουν την ένταση τους ανάλογα με τις συνθήκες ενώ υπάρχει πλήρης ανεξάρτητη λειτουργία (για παράδειγμα όταν υπάρχει όχημα από το αντίθετο ρεύμα μπορεί να «χαμηλώνει» η αριστερή δέσμη και η δεξιά να συγκεντρώνεται δίχως να τυφλώνει τον απέναντι οδηγό και ταυτόχρονα να φωτίζει σε μεγάλη απόσταση τον δρόμο.

Το σύστημα διαθέτει κάμερα που αναγνωρίζει δυσδιάκριτα οχήματα εμπρός και τα φωτίζει περισσότερο ενώ υπάρχει συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης για βέλτιστη ορατότητα στις στροφές. Αξίζει να σημειωθεί πως η CLS που παρουσιάστηκε το 2010 ήταν το πρώτο μοντέλο παραγωγής με φουλ ενεργητικά LED φωτιστικά στοιχεία (το Lexus LS 600h είχε led μόνο στα πορείας, το 2007 εμφανίσθηκε και το Audi R8 με φούλ αλλά σταθερά LED).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!