NEA

Bugatti Black Bess, το πέμπτο στοιχείο!

Αυτή είναι η 5η από τις 6 συνολικά συλλεκτικές Veyron που έχει προγραμματίσει η Bugatti για να αποδώσει φόρο τιμής στο παρελθόν (και φυσικά στο ταμείο της).

bugatti-legend-black-bess-veyron-grand-sport-vitesse (5)Όπως έχουμε γράψει η Bugatti αποτελεί πραγματικό χρυσορυχείο αφού πέρα από την αξία της Veyron ως supercar, έχει βρει και τους κατάλληλους τρόπους για να ενισχύει ανάλογα το ταμείο της. Έτσι, μετά τις Rembrandt, Meo Constantini, Jean-Pierre Wimille και Jean Bugatti, σειρά έχει η Black Bess που θα παραχθεί σε μόλις τρία αντίτυπα με το καθένα να στοιχίζει 2,15 εκατομμύρια ευρώ!

Η 5η επετειακή Bugatti -που βασίζεται στην Veyron Grand Sport Vitesse– με τον 8λιτρο W16 κινητήρα είναι εμπνευσμένη από την ιστορική Type 18 που είχε το προσωνύμιο «Black Bess» λόγω του χρώματος του αμαξώματος και της υψηλής ταχύτητας που ανέπτυσσε τότε (1912-14).

Την κίνηση της αναλάμβανε 4κύλινδρος μοτέρ με 5 λίτρα χωρητικότητα που απέδιδε 100 άλογα. Μάλιστα, ο Roland Garros (o πρώτος πιλότος που διέσχισε από αέρος την Μεσόγειο) λάτρευε την Black Bess που μπορούσε να φτάσει σε τελική τα 160 χλμ.ώρα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!