NEA

Μεγάλα προβλήματα για την GM.

GM's Barra Says Not Planning Further Ignition Switch Dismissals

Τα προβλήματα για τη GΜ, αλλά και για την επικεφαλής της Mary Barra, όχι μόνο δεν τελειώνουν αλλά συνεχώς πολλαπλασιάζονται…

gm-problems-2Και αυτό, διότι από τη μια είναι οι τεράστιες σε μέγεθος ανακλήσεις που αναγκάζεται να κάνει κι από την άλλη οι συνέπειές τους σε δεύτερο χρόνο. Όπως η μήνυση που υπέβαλε εναντίον της μια δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί μια οργάνωση καταναλωτών από την Καλιφόρνια και διεκδικεί αποζημιώσεις για τη μείωση της μεταπωλητικής αξίας των αυτοκινήτων των πελατών της, λόγω της ανάκλησης και της κακής φήμης της GM.

Η μήνυση αφορά αυτοκίνητα που αγοράστηκαν από τη 10η Ιουλίου του 2009 έως και την 1η Απριλίου του 2014 και οι απαιτήσεις κυμαίνονται από 500 έως 2.600 δολάρια για κάθε αυτοκίνητο. Αν λάβει κανείς υπόψη του πως τα 2 τελευταία χρόνια ανακλήθηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα παραγωγής της GM τότε με πρόχειρους υπολογισμούς το συνολικό ποσό της συγκεκριμένης αποζημίωσης, αν δικαιωθούν οι καταναλωτές, φτάνει τα 10 δις δολάρια.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να είναι ακόμα στην αρχή, όμως μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ η τυχόν δικαίωση των πελατών αφενός θα οδηγήσει σε λουκέτο την GM και αφετέρου θα δημιουργήσει μπελάδες σε όλους τους κατασκευαστές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!