NEA

Νέο Ford Edge και για την Ευρώπη.

2015-Ford-Edge-official-photos (3)

Η SUV γκάμα της Ford διευρύνεται ακόμη περισσότερο με την προσθήκη του μεγαλύτερου μοντέλου της που θα λανσαριστεί από το νέο έτος…

Από το νέο έτος το υπάρχον Kuga καθώς και το επερχόμενο EcoSport θα πλαισιωθούν από το μεγαλύτερο SUV της εταιρίας, το νέο Edge, το οποίο από πλευράς μεγέθους τοποθετείται απέναντι στα Audi Q5, BMW X3, Volvo XC60 κ.α. Πρόκειται για ένα όχημα ελευθέρου χρόνου που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στη Β. Αμερική το 2007 και αργότερα σε συγκεκριμένες αγορές της Ν. Αμερικής, Ρωσίας και Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Έτσι, το νέο Edge θα διατεθεί και στην Ευρώπη σε δύο εκδόσεις πετρελαιοκινητήρων.

Συγκεκριμένα, στην μικρότερη του εκδοχή ο 2.0 Duratorq TDCi θα αποδίδει 180 ίππους και 400 Nm με CO2 στα149 γρ./χλμ., ενώ στην μεγαλύτερη του θα έχει 210 άλογα και 450 Nm με 159 γρ. CO2χλμ. Η πρώτη έκδοση θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ η ισχυρότερη με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift και χειριστήρια στο τιμόνι (paddle). Αξίζει να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ θα υπάρξει και βενζινοκίνητη έκδοση 2.0 Ecoboost με 245 άλογα καθώς και μία μεγαλύτερη V6 2.5 με περισσότερα από 300 άλογα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ford, «…από πλευράς εξοπλισμού το νέο Edge θα περιλαμβάνει Adaptive Steering, για ευκολότερους ελιγμούς και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και θα λανσάρει στην Ευρώπη τις τεχνολογίες Active Noise Cancellation και Front Split View Camera. Το Adaptive Steering μεταβάλλει συνεχώς το λόγο υποπολλαπλασιασμού ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος βελτιστοποιώντας την απόκριση διεύθυνσης σε όλες τις συνθήκες. Στις χαμηλότερες ταχύτητες, όπως στο παρκάρισμα ή σε ελιγμούς σε στενούς χώρους, το νέο σύστημα κάνει το όχημα πιο ευέλικτο και διευκολύνει το στρίψιμο. Στον αυτοκινητόδρομο, επιτρέπει στο Edge να αντιδρά πιο ομαλά και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού.

Το σύστημα Active Noise Cancellation της Ford χρησιμοποιεί τρία μικρόφωνα στην καμπίνα και παράγει ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος που αναβαθμίζουν τόσο τον ήχο του κινητήρα όσο και το περιβάλλον της καμπίνας. Η τεχνολογία Front Split View Camera διευκολύνει το όχημα να διασχίσει μία διασταύρωση ή να παρκάρει σε χώρους με περιορισμένη ορατότητα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ένα σύστημα κάμερας 180 μοιρών εγκατεστημένο στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου. Το Edge διαθέτει επίσης ειδικά σχεδιασμένους αεραγωγούς στο πλάι του αυτοκινήτου που δημιουργούν ένα είδος ‘αεροκουρτίνας’, για βελτίωση της αεροδυναμικής στις υψηλές ταχύτητες. Μεταξύ των άλλων τεχνολογικών του νέου Edge περιλαμβάνονται:

  • Hands-Free Tailgate
  • SYNC 2, το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας και φωνητικού ελέγχου της Ford
  • Adaptive Cruise Control με Collision Mitigation και Forward Alert
  • Βελτιωμένο Active Park Assist με Perpendicular Parking και Cross Traffic Alert
  • Inflatable Rear Seatbelts
  • Intelligent All Wheel Drive με Torque Vectoring Control και Curve Control
  • Active City Stop
  • Blind Spot Information System
  • Lane Keeping Aid
  • Traffic Sign Recognition
  • Θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!