NEA

Σπέσιαλ McLaren για το Goodwood.

McLaren-650S_GT3_2015_1600x1200_wallpaper_05

Στο Goodwood Festival of Speed η McLaren προσελκύει το ενδιαφέρον με δύο ειδικές εκδόσεις, μία για τον δρόμο και την πιο εντυπωσιακή για την πίστα…

MSO_650S_Spider_03Αν και το ενδιαφέρον στο φετινό Goodwood Festival of Speed μονοπωλείται από την Koenigsegg, η McLaren έχει τον τρόπο της για να τραβήξει το ενδιαφέρον. Και αυτό με την υπογραφή του τμήματος MSO (McLaren Special Operations) που ανέλαβε την ειδική έκδοση 650 MSO με την χρήση μπόλικου ανθρακονήματος με στόχο την μείωση του βάρους και την επίτευξη ακόμη καλύτερων επιδόσεων. Ανθρακόνημα υπάρχει πολύ και στο εσωτερικό, ενώ διαφοροποιημένοι είναι κάπως και οι προφυλακτήρες για χάρη της αεροδυναμικής. Οι ειδικές 650 MSO θα κατασκευαστούν σε μόλις 50 αντίτυπα.

McLaren-650S_GT3_2015_1600x1200_wallpaper_08Πολύ πιο εντυπωσιακή είναι η 650S GT3 που θα αντικαταστήσει την 12C GT3 που συμμετέχει στους αντίστοιχους αγώνες προδιαγραφών GT3 με την 12C να έχει διαπρέψει σε ανάλογα πρωταθλήματα (όπως τα Blancpain Endurance Series, GT Asia κ.α.). Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες υπάρχει φουλ αεροδυναμικό πακέτο με μεγάλες εισαγωγές αέρα και πτέρυγα στο πίσω μέρος.

Το αγωνιστικό 650S GT3 εξοπλίζεται με τον διπλοτούρμπινο V8 3.8 κινητήρα ο οποίος με «race» χαρτογράφηση και ρυθμίσεις αποδίδει περίπου 500 άλογα και συνδυάζεται με 6τάχυτο σειραϊκό κιβώτιο. Εδώ να πούμε πως η McLaren 650S GT3 κοστίζει περίπου 410.000 ευρώ (δίχως τους φόρους), ενώ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα κατασκευαστούν περίπου 15 αγωνιστικά. Αυτά στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε κάποιο GT3 πρωτάθλημα :-).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!