NEA

Πόσο κοστίζουν οι μπαταρίες του Nissan Leaf;

nissan-leaf-battery-pack (4)

Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε στις ΗΠΑ το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών του Leaf.

nissan-leaf-battery-pack (1)Στην αμερικανική αγορά όπου το Nissan Leaf έχει ξεπεράσει τις 56.000 μονάδες από το λανσάρισμα του, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε πως το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών είναι στα περίπου 4.000€ ($5.499 για την ακρίβεια). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απόσυρση των παλιών μπαταριών, οι οποίες ανακυκλώνονται με όφελος προς τον πελάτη $1.000. Επιπλέον χρεώνεται η τρίωρη διαδικασία της εγκατάστασης ($225 για τα Leaf με ημερομηνία κατασκευής 2011-12) σε ειδικό συνεργείο της Nissan (προσοχή, λεξικό υψηλής τάσης!).

nissan-leaf-battery-pack (2)Οι νέες μπαταρίες με επίσης χωρητικότητα 24 kWh (ποιά η διαφορά Kw με KWh;) έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και αντοχή και συνοδεύονται με 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.) για αστοχίες και 5ετή για εγγυημένη απόδοση πάνω από το 70%. Όπως φαίνεται το συνολικό κόστος αντικατάστασης των μπαταριών έχει μειωθεί σημαντικά, αν αναλογισθεί κανείς πως στα πρώτα Mitsubishi iMiEV κόστιζαν όσο περίπου το μισό αυτοκίνητο! Από την άλλη, οι καχύποπτοι με τα μπαταριοκίνητα μπορεί να σκέπτονται και να συγκρίνουν κάθε πότε αλλάζει κανείς κινητήρα σε ένα συμβατικό επιβατικό και πόσο αυτός στοιχίζει…

Διαβάστε την δοκιμή μας με το επίσης μπαταριοκίνητο BMW i3.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!