ΑΓΩΝΕΣ

Περισσότερα για το Peugeot 2008 DKR

Η ομάδα Peugeot-Total αφού αρχικά τράβηξε την προσοχή του κοινού με το εκπληκτικό νέο 2008 DKR με το οποίο θα αντιμετωπίσει τον τετρακίνητο ανταγωνισμό του έχοντας κίνηση μόνο στους δύο τροχούς, έδωσε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Peugeot 2008 DKR Dakar technical specifications (2)Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, η Peugeot ακολούθησε μια τολμηρή τεχνικά προσέγγιση για το 2008 DKR. «Όταν πρόκειται για ένα ράλι αντοχής όπως ένας αγώνας cross-country,  το μεγαλύτερο ερώτημα που τίθεται είναι αν θα τρέξεις με κίνηση σε τέσσερις ή μόνο σε δύο τροχούς. Κατόπιν ενδελεχούς μελέτης αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τη λύση της μετάδοσης σε δύο τροχούς η οποία παρουσιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα» δήλωσε ο Bruno Famin, διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας Peugeot.

Peugeot 2008 DKR Dakar technical specifications (3)Προς όφελος του ανταγωνισμού μεταξύ διαφορετικών τεχνικών λύσεων, οι κανονισμοί επιτρέπουν στα δικίνητα οχήματα να επωφεληθούν από εγγενή πλεονεκτήματα σε σχέση με τα οχήματα 4Χ4. Ο τεχνικός διευθυντής Jean-Christophe Pallier αναφέρει συνοπτικά: “Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό το βάρος είναι σημαντικός παράγοντας επίδοσης. Στην περίπτωση του cross country rallying, τα δικίνητα οχήματα επιτρέπεται να είναι σημαντικά ελαφρύτερα από τα αντίστοιχα τετρακίνητα. Εγκρίνεται δε, η χρήση μεγαλύτερων τροχών, ισχυρό πλεονέκτημα για τις συνθήκες του Ντακάρ. Επιπλέον, ο κανονισμός επιτρέπει την ελαχιστοποίηση του μπροστινού προβόλου δίνοντας τη δυνατότητα στο όχημα να ξεπεράσει ακόμη και κάθετο εμπόδιο! Εγκρίνεται επίσης η μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης (με 460mm έναντι 250mm στις τετρακίνητες συμμετοχές), ενώ το πλήρωμα έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται την πίεση των ελαστικών από το cockpit το οποίο σε επίπεδο τακτικής μπορεί να επιφέρει σημαντικά χρονικά οφέλη».

Peugeot 2008 DKR Dakar technical specifications (1)Για την πλήρη αξιοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων, οι μηχανικοί της ομάδας Peugeot δημιούργησαν ένα εξαιρετικά συμπαγές αυτοκίνητο. Με 340 άλογα και με τον κινητήρα V6 twin turbo τοποθετημένο στο κέντρο (mid-rear), το 2008 DKR μοιάζει με ένα μυώδες αιλουροειδές που είναι έτοιμο να καταπιεί κάθε εμπόδιο. «Το να χωρέσεις όλα αυτά τα ζωτικής σημασίας εξαρτήματα σε τόσο μικρό διαθέσιμο χώρο ήταν πονοκέφαλος για εμάς», παραδέχεται ο Pallier.

Peugeot 2008 DKR Dakar technical specifications (22)«Τα μικρότερα αυτοκίνητα συνήθως αποδίδουν καλύτερα σε διαδρομές με στροφές επομένως αυτή η διάταξη αυξάνει τις δυνατότητες ενός δικίνητου οχήματος εκεί που θεωρητικά ένα τετρακίνητο όχημα έχει το προβάδισμα. Όπως εξηγεί ο Bruno Famin «δεδομένου ότι το 2008 παραγωγής είναι ένα δικίνητο crossover εξοπλισμένο με Grip Control το οποίο του επιτρέπει να πάει σχεδόν παντού, είναι σωστό και το 2008 DKR να έρθει αντιμέτωπο με τις προκλήσεις του Ντακάρ με κίνηση σε δύο τροχούς».

Peugeot 2008 DKR Dakar technical specifications (13)

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!