NEA

Και plug-in έκδοση για το Volvo XC90.

Volvo details 2015 XC90 engines and plug-in hybrid version (1)

Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε την γκάμα των κινητήρων καθώς και την υβριδική plug-in έκδοση για τη νέα γενιά XC90…

Μέχρι την πλήρη αποκάλυψη του νέου XC90, η Volvo μας δίνει σταδιακά πληροφορίες για το νέο της μοντέλο το οποίο το περιγράφει «ως το πιο ισχυρό και καθαρό SUV στον κόσμο». Φτάνοντας στους κινητήρες η γκάμα θα περιλαμβάνει μόνο 4κύλινδρους 2λιτρους σειράς Drive-E συμπεριλαμβανομένου την ντίζελ έκδοση D5 με διπλή υπερτροφοδότηση (μηχανικός υπερσυμπιεστής + υπερτροφοδότης καυσαερίων).

Στην περίπτωση του D5 η ισχύς φτάνει τους 225 PS με 470 Nm ροπής και την μέση κατανάλωση στα 6 lt/100 km. Η μικρότερη έκδοση D4 αποδίδει 190 PS και 400 Nm με κατανάλωση 5 lt/100 km. Από πλευράς βενζίνης, η έκδοση T6 (και εδώ με διπλή υπερτροφοδότηση) έχει ισχύ 320 PS και ροπή 400 Nm ενώ στην Τ5 οι αντίστοιχες τιμές είναι 254 PS και 350 Nm.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η plug-in υβριδική έκδοση η οποία διαχωρίζεται από τα διακριτικά T8 με τους εμπρός τροχούς να κινεί 4ύλινδρος 2λίτρος διπλά υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας. Τους πίσω τροχούς κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 60 kW με την συνδυασμένη ισχύς να φτάνει τα 400 PS και την ροπή τα 640 Nm. Η ηλεκτρική αυτονομία αρκεί για 40 km, ενώ να πούμε πως η πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει τον επόμενο μήνα…

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!