NEA

Conti Hybrid, η νέα οικογένεια ελαστικών φορτηγών Continental

Close up_ContiEcoPlus_HT3_new logo_print(tif),

Νέα γκάμα ελαστικών για ζάντες 19,5 και 17,5 ιντσών, για τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των εθνικών μεταφορών και διανομών, με μέγιστη διάρκεια ζωής σε μεικτή χρήση, ιδανικό σχεδιασμό προφίλ και νέες συνθέσεις γόμας, μέγιστη ασφάλεια σε οδήγηση σε βρεγμένο και κακό οδόστρωμα.

Στο 67% ανέρχεται το ποσοστό των εθνικών μεταφορών φορτίων, σε σχέση με τις διεθνείς μεταφορές, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως αποτέλεσμα, η κυκλοφορία των φορτηγών στα εγχώρια εθνικά οδικά δίκτυα αυξάνεται ραγδαία. Οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών και η μεγάλη ανάπτυξη στη βιομηχανία των παραγγελιών προϊόντων, μέσω ταχυδρομείου, έχουν καταστήσει αυτόν τον κλάδο μεταφορών το μεγαλύτερο τομέα διαχείρισης και διακίνησης αγαθών στην Ευρώπη.

contihybrid_240x171Τα φορτηγά εθνικών μεταφορών είναι πλέον ανάγκη να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Το συχνό φρενάρισμα και οι επιταχύνσεις, οι ελιγμοί σε περιορισμένους χώρους και οι ποικίλες συνθήκες φορτίου, σε διαφορετικής ποιότητας οδοστρώματα, θέτουν πολύ υψηλές απαιτήσεις για όλα τα εξαρτήματα των φορτηγών. Τα ελαστικά διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αποτελώντας το «σημείο επαφής» του οχήματος με το δρόμο. Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινής οδήγησης στους εθνικούς και στους επαρχιακούς δρόμους, αλλά και στην αστική κυκλοφορία, η Continental ανέπτυξε τη νέα γκάμα ελαστικών Conti Hybrid για ζάντες 17,5 και 19,5 ιντσών και χρήση από ελαφρά και μεσαία φορτηγά.

Στην «κλασική» διάμετρο ζάντας των 17,5 ιντσών, το Conti Hybrid LS3 διατίθεται για τους εμπρός (κατευθυντήριους) άξονες, ενώ το Conti Hybrid LD3 για τους πίσω άξονες (κινητήριους). Και τα 2 μοντέλα είναι κατάλληλα για ελαφρά φορτηγά, με μέγιστο μεικτό βάρος έως και 12 τόνους και δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν από οχήματα, όπως φορτηγά διανομών, οχήματα δημοτικών υπηρεσίων αλλά και οχήματα υπεραστικής κυκλοφορίας σε εθνικούς δρόμους.

contiecoplus-ht3-(7)_240x160Τα νέα κορυφαίας ποιότητας ελαστικά της Continental χαρακτηρίζονται από ένα σημαντικό αριθμό καινοτομικών πλεονεκτημάτων, με τα οποία κυριαρχούν σε όλο το εύρος χρήσεων στις εθνικές μεταφορές. Το Conti Hybrid LS3 και το Conti Hybrid LD3 κυλούν σε πέλματα νέας σχεδίασης, με κατασκευή δύο διαφορετικών στρωμάτων (τεχνολογία cap / base). Μικροί δείκτες φθοράς και μια ειδικά εξελιγμένη σύνθεση γόμας στην επιφάνεια τριβής του πέλματος παρέχουν βέλτιστη διάρκεια ζωής στα ελαστικά. Επιπλέον, ο σχεδιασμός παχύτερου πέλματος μικρής φθοράς (plus volume pattern) και η ειδική σύνθεση γόμας στη βάση του πέλματος μειώνουν σημαντικά την αντίσταση κύλισης που προκαλείται από την κάμψη του πέλματος. Τέλος, μια νέα σύνθεση γόμας για τα πλαϊνά τοιχώματα μειώνει την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του ελαστικού, συμβάλλοντας στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Το νέο Conti Hybrid HS3 και Conti Hybrid HD3 για ζάντες 19,5 ιντσών για τους κατευθυντήριους και τους κινητήριους άξονες (εμπρός και πίσω) προορίζονται για οχήματα του κλάδου των εθνικών μεταφορών με συνολικό μεικτό βάρος άνω των 12 τόνων. Εξοπλισμένα με μεγάλες δυνατότητες αντοχής στην υπερφόρτωση, τα νέα ελαστικά Hybrid μπορούν να διαχειριστούν το υψηλότερο βάρος των σύγχρονων οχημάτων Euro 6 και τις ποικίλες συνθήκες φορτίων που αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στις εθνικές μεταφορές.

Η ιδανική επιλογή, ιδιαίτερα για τα ρυμουλκούμενα οχήματα που χρησιμοποιούνται στις εθνικές μεταφορές, είναι το Conti Hybrid HT3 19.5. Το συγκεκριμένο ελαστικό, κατασκευασμένο να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά χειρισμού ρυμουλκούμενων μονάδων, μπορεί εύκολα να ανταπεξέλθει στις μεγάλες στρεπτικές δυνάμεις που ασκούνται στα ελαστικά, στους χώρους εκφόρτωσης εμπορευμάτων των αστικών κέντρων διανομών . Το Conti Hybrid HT3 19.5 είναι, επίσης, κατάλληλο για πλαίσια οχημάτων που μεταφέρουν containers ή για οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων, έχοντας αποδείξει την αξία του σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, μεταξύ εγκαταστάσεων αποθηκευτικών χώρων.

Τα ελαστικά κατευθυντήριων αξόνων της νέας οικογένειας Conti Hybrid έχουν σήμανση “M+S”, των κινητήριων αξόνων “M+S”, και το σύμβολο “Three Peak Mountain Snowflake” (3PMSF).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!