NEA

Σε πρώτο πλάνο το νέο Opel Corsa!

new-Opel-Corsa-2014-official (4)
Με δυναμική εμφάνιση, νέους κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων το νέο Corsa κυκλοφορεί και επισήμως στο διαδίκτυο…

Με σχεδίαση που δεν ξεφεύγει από αυτή του τωρινού Opel Corsa αλλά με σχεδιαστικές αλλαγές (π.χ. τα «κομμένα» φωτιστικά σώματα, τα νεύρα του καπό, η μάσκα κ.α.) που του δίνουν την απαραίτητη φρεσκάδα, το νέο Corsa κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την πρώτη του επίσημη εμφάνιση να έχει προγραμματισθεί τον Οκτώβριο στο Παρίσι και τις πωλήσεις να ξεκινούν τέλη του έτους. Το νέο στοιχείο είναι πιο έντονο στην 3θυρη έκδοση ενώ γενικότερα το στιλ του νέου Corsa παντρεύει με επιτυχία στοιχεία από το μικρότερο Adam και το ανανεωμένο Astra.

Εδώ να πούμε πως κάτω από το νέο αμάξωμα υπάρχει και νέο σασί που βρίσκεται χαμηλότερα στο έδαφος κατά 5 mm για καλύτερο κέντρο βάρους, ενώ πέρα από τη νορμάλ ανάρτηση προαιρετικά θα υπάρχει και σπορ. Το σύστημα διεύθυνσης έχει νέα ρύθμιση και εξακολουθεί να είναι ηλεκτρομηχανικό, ενώ υπάρχει διακόπτης για αυξημένη υποβοήθηση (κάτι που είχαμε δει για πρώτη φορά στο Fiat Punto) π.χ. για το παρκάρισμα.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από τη νέα 3κύλινδρη έκδοση 1.0 Ecotec που είναι τούρμπο με άμεσο ψεκασμό και θα υπάρξει σε δύο εκδόσεις (με 90 PS και 115 PS και ίδια ροπή στα 170 Nm). Θα υπάρξει και έκδοση 1.4 με αυτοματοποιημένο κιβώτιο Easytronic ενώ την τιμητική του στους ντίζελ έχει η δημοφιλής έκδοση 1.3 CDTI με 95 PS η οποία είναι Euro 6. Για περισσότερα στοιχεία μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr…

[accordion close=”1″ title=”Το δελτίου Τύπου“]Η Opel παρουσιάζει σήμερα τη νέα, πέμπτη γενιά του Corsa. Το bestseller της Opel στοχεύει να προσφέρει μία νέα οδηγική εμπειρία μικρού αυτοκινήτου ανεβάζοντας τον πήχη στις επιδόσεις πλαισίου, κινητήρων και κιβωτίων.
Νέοι, αναβαθμισμένοι και αποδοτικοί τρικύλινδροι, υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες 1000 κυβ. εκατ., κιβώτια με ομαλή διαδικασία αλλαγών σχέσεων, μία νέα ανάρτηση και το βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης προσφέρουν κορυφαία επίπεδα άνεσης και ακρίβειας. Το νέο Corsa προσφέρεται επίσης με νέα καμπίνα που αποπνέει μία αίσθηση υψηλής ποιότητας, ευρυχωρίας αλλά και προηγμένης τεχνολογίας με σύστημα infotainment IntelliLink και υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού.

Οι σχεδιαστές της Opel έδωσαν στο νέο Corsa δυναμικό σχήμα ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, με κομψές, ανάγλυφες φόρμες και ακριβείς λεπτομέρειες. Το νέο Corsa έχει όλα τα προσόντα για να συνεχίσει την επιτυχία των 32 χρόνων σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς. Η 5η γενιά του bestseller της Opel θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο “Mondial de l’Automobile 2014” στο Παρίσι (4 – 19 Οκτωβρίου), ενώ θα περάσει από τις γραμμές συναρμολόγησης των εργοστασίων των Zaragoza και Eisenach πριν από το τέλος της χρονιάς.

«Το Opel Corsa, όλα αυτά τα χρόνια, έχει εκθειαστεί κυρίως για την ελκυστική εμφάνιση και την έξυπνη αξιοποίηση χώρου μέσα σε συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, σχολιάζει ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO της Opel. «Αυτό ήταν αποφασιστικός παράγοντας στην αμείωτη δημοτικότητα του μοντέλου, και ασφαλώς μεταφέραμε το συγκεκριμένο στοιχείο και στη νέα γενιά. Χάρη στις πολλές νέες τεχνολογίες προσφέρουμε επίσης μία εκπληκτική οδηγική εμπειρία, που ανεβάζει τα πρότυπα στη μικρή κατηγορία. Η 5η γενιά Corsa θα είναι γεμάτη εκπλήξεις.»

Συνταγή επιτυχίας: Νεανική σχεδίαση και άφθονοι χώροι σε συμπαγείς διαστάσεις

Μέσα σε 32 χρόνια και τέσσερις γενιές, σχεδόν 12 εκατομμύρια Corsa πουλήθηκαν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων 2,8 εκατομμυρίων της τρέχουσας 4ης γενιάς. Με μέσες ετήσιες πωλήσεις 370.000 μονάδες, το Opel Corsa είναι από τα πιο δημοφιλή διαχρονικά μοντέλα της κατηγορίας του. Μυστικό της επιτυχίας του είναι η άριστη αξιοποίηση χώρου: με μήκος μόλις 4 m, το bestseller της Opel μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση μέχρι πέντε άτομα –σε οικογενειακές, πεντάθυρες εκδόσεις και σε σπορ, τρίθυρες. Εξωτερικά, το Corsa αποπνέει πρακτικότητα και μία έντονη, ξεχωριστή γοητεία που απορρέει από τη νεανική, δυναμική του εμφάνιση.

Η νέα γενιά Corsa συνεχίζει τώρα αδιάλειπτα αυτή τη συνταγή επιτυχίας – μέσα από μία εντελώς διαφορετική εκδοχή. Η εξωτερική του σχεδίαση είναι πιο φρέσκια, πιο προηγμένη και με άποψη. Στην τολμηρή φυσιογνωμία του κυριαρχούν προβολείς σχήματος ‘φτερού’ με τα φώτα ημέρας LED επίσης σχήματος φτερού – στοιχείο ταυτότητας Opel – και η χαμηλή σπορ τραπεζοειδής μάσκα με μία δυναμική μπάρα που εδράζει το έμβλημα Opel. Στα ανάγλυφα πλευρά του αμαξώματος διαγράφεται η χαρακτηριστική λεπίδα, ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας Opel.

Πίσω, τα φαρδιά οριζόντια διαιρούμενα πίσω φώτα συντελούν στην οπτική διεύρυνση του αυτοκινήτου, ενισχύοντας την αίσθηση δυναμικού στησίματος. Ωστόσο, η αλλαγή γίνεται αντιληπτή στο τιμόνι του νέου Corsa και στην οδήγησή του. Η νέα καμπίνα χρησιμοποιεί ‘καθαρά’, επιμηκυμένα σχήματα και ένα μίγμα προηγμένων υλικών. Σε συνδυασμό με το αισθητά πιο άνετο πλαίσιο, το πιο ακριβές σύστημα διεύθυνσης, τους νέους κινητήρες και τα μειωμένα επίπεδα θορύβων, διασφαλίζεται μία νέα, απολαυστικότερη οδηγική εμπειρία.

Μέγιστη ακρίβεια: Νέα συστήματα πλαισίου διεύθυνσης για υψηλότερη ευστάθεια

Κορυφαία προτεραιότητα για την ομάδα μηχανολογικής εξέλιξης της Opel ήταν να προσφέρει στους πελάτες Corsa μία οδηγική εμπειρία επιπέδου μεγαλύτερων, ακριβότερων αυτοκινήτων ως προς την άνεση και ακρίβεια. Στιβαρή βάση γι’ αυτό αποτελούν τα νέα συστήματα πλαισίου και διεύθυνσης. Το πλαίσιο δεν κληρονομεί ούτε ένα εξάρτημα από το τρέχον Corsa.

Η ευστάθεια σε ευθεία πορεία και στις στροφές αυξάνεται χάρη στο κατά 5 mm χαμηλότερο κέντρο βάρους, το πιο άκαμπτο υποπλαίσιο, και τη νέα γεωμετρία της ανάρτησης που περιλαμβάνει νέο εμπρός ακροαξόνιο. Ο έλεγχος κλίσεων αμαξώματος, η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και τα χαρακτηριστικά υποστροφής έχουν βελτιωθεί. Τα νέα χαρακτηριστικά απόσβεσης προσφέρουν επίσης στην 5η γενιά Corsa καλύτερο φιλτράρισμα των κραδασμών σε λακκούβες και ανώμαλο οδόστρωμα, διασφαλίζοντας έτσι εξαιρετική άνεση για μικρό αυτοκίνητο.

Η εξέλιξη μιας νέας αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών συστημάτων για την πέμπτη γενιά Corsa επιτρέπει πιο προηγμένο επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων συστημάτων. Σε συνδυασμό με τη νέα γεωμετρία και χαρτογράφηση λογισμικού του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας, επιτυγχάνεται ταχύτερη απόκριση και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση. Νέο στάνταρ χαρακτηριστικό σε όλα τα μοντέλα Corsa που μειώνει την προσπάθεια του οδηγού στο τιμόνι στις χαμηλές ταχύτητες είναι το City mode που ενεργοποιείται μέσω μπουτόν.

Όπως και στο τρέχον μοντέλο Corsa, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σεταρίσματα πλαισίου, Comfort και Sport. Το Sport πλαίσιο έχει σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ και ειδική γεωμετρία και χαρτογράφηση συστήματος διεύθυνσης για πιο άμεση απόκριση.

Κινητήρας κόσμημα: Η τελευταία γενιά 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo

Πραγματικό κόσμημα κάτω από το καπό του λεγόμενου “Corsa E” 5ης γενιάς είναι ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel, προϊόν της μεγάλης επέλασης κινητήρων της μάρκας. Αυτή η υπερσύγχρονη, λιλιπούτεια κινητήρια μονάδα είναι ο μοναδικός τρικύλινδρος, 10L κινητήρας παραγωγής με αντικραδασμικό άξονα, χάρη στον οποίο εγκαινιάζονται νέα πρότυπα NVH στην κατηγορία (λόγω μειωμένων θορύβων, κραδασμών & τριγμών) και κορυφαία οδηγική άνεση. Ο συμπαγής, αλουμινένιος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, ο οποίος ήδη πληροί τα πρότυπα Euro 6, διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, 66 kW/90 hp ή 85 kW/115 hp. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από εξαιρετική απόκριση και ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, παράγοντας 170 Nm από τις 1.800 rpm. Ο νέος, μικρού κυβισμού τρικύλινδρος κινητήρας της Opel εφοδιάζεται στάνταρ με τεχνολογία Start/Stop.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Corsa επεκτείνεται επίσης με τη προσθήκη ενός νέου 1.4 turbo 74 kW/100 hp με μέγιστη ροπή 200 Nm, και τους περαιτέρω εξελιγμένους ατμοσφαιρικούς κινητήρας 1.2 και 1.4L προδιαγραφών Euro 6. Επιπλέον, πλήρως ανανεωμένοι, πιο πολιτισμένοι και προδιαγραφών Euro 6 οι κινητήρες 1.3 CDTI με 55 kW/75 hp και 70 kW/95 hp αυξάνουν τις επιλογές Corsa στην προσφορά diesel. Στο λανσάρισμα, η πιο οικονομική έκδοση Corsa – με 70 kW/95 hp, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop – εκπέμπει μόλις 89 g/km CO2. Περισσότερες εκδόσεις χαμηλών ρύπων θα ακολουθήσουν την ερχόμενη άνοιξη.

Όμως δεν είναι μόνον οι νέοι και οι εξελιγμένοι κινητήρες που κάνουν την οδήγηση του νέου Corsa ακόμα πιο απολαυστική και άνετη. Η υιοθέτηση νέων κιβωτίων συμβάλλει επίσης σε μία αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία και στη βελτιωμένη απόδοση. Και οι δύο εκδόσεις του 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo συνδυάζονται με νέο, συμπαγές εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η απόδοση αυξάνεται χάρη στη σχεδίαση χαμηλών τριβών και στην ακρίβεια των αλλαγών. Η αλλαγή σχέσεων στο νέο Corsa είναι άνετη και ομαλή, γρήγορη και ακριβής. Με το λανσάρισμα του νέου Corsa, η Opel προσφέρει επίσης τη νεότερη γενιά εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου καθώς και το νέο Easytronic 3.0 που προσφέρει βελτιωμένη, πιο ομαλή απόκριση – ο τέλειος και πλέον προσιτός τρόπος για να συνδυάσετε την άνεση ενός αυτόματου με την απόδοση του μηχανικού.

Άριστη συνδεσιμότητα με κορυφαία ασφάλεια: IntelliLink και συστήματα υποστήριξης οδηγού

Σχεδιασμένη με σαφήνεια, η καμπίνα του νέου Corsa αναπτύσσεται γύρω από ένα εντυπωσιακό κέντρο ελέγχου οδηγού με το ταμπλό οργάνων να ορίζεται από οριζόντιες γραμμές που επιτείνουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος IntelliLink είναι εργονομικά τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, κοντά στον επιλογέα ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να ελέγχει γρήγορα και διαισθητικά τα κιβώτιο και την οθόνη αφής. Το προηγμένο σύστημα infotainment του νέου Corsa προσφέρει τέλειες ευκαιρίες συνδεσιμότητας, είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν Bluetooth και Siri Eyes Free. Διατίθενται ποικίλες εφαρμογές όπως BringGo για πλοήγηση, καθώς και Stitcher και TuneIn για ιντερνετικό ραδιόφωνο και podcasts, ενώ υπάρχει μία πρακτική βάση σύνδεσης και φόρτισης FlexDock για smartphones.

Το νέο Corsa λανσάρει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού, πολλά από τα οποία είναι απαράμιλλα στην κατηγορία. Η ασφάλεια έχει αυξηθεί χάρη στα νέα συστήματα που διατίθενται με το Corsa για πρώτη φορά – όπως προβολείς bi-xenon με φωτισμό στροφών, Side Blind Spot Alert και εμπρός κάμερα Opel Eye με Road Sign Recognition, Lane Departure Warning, High Beam Assist, Following Distance Indication και Forward Collision Warning. Για μέγιστη ασφάλεια, το Forward Collision Alert χρησιμοποιεί μία κόκκινη προειδοποίηση που προβάλλεται στο παρμπρίζ. Επιπλέον, η ένδειξη του συστήματος παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (Tire Pressure Monitoring System) προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση υπερβολικής απώλειας πίεσης σε κάποιο από τα ελαστικά.

Η οδηγική άνεση βελτιώνεται με το Advanced Park Assist που εκτελεί αυτόματα ελιγμούς διεύθυνσης στο παρκάρισμα καθώς και με τη κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera) και τη λειτουργία Hill Start Assist. Το τιμόνι, τα εμπρός καθίσματα και τώρα το παρμπρίζ είναι θερμαινόμενα δημιουργώντας μία ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα στην καμπίνα και καλή ορατότητα τις κρύες ημέρες. Το προηγμένο εσωτερικό φέρει εμπρός καθίσματα τύπου μπάκετ που ξεχωρίζουν για την ποιότητα κατασκευής τους, μία μεγάλη πανοραμική οροφή και ευχάριστο εσωτερικό φωτισμό που χαρίζει μία αίσθηση φιλοξενίας και ζεστασιάς.
Τέλος, για τους λάτρεις των σπορ, στο πίσω τμήμα του νέου Corsa μπορεί να ενσωματωθεί το πρακτικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων FlexFix, που προσφέρεται αποκλειστικά από την Opel.[/accordion]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!