NEA

Opel, νέος 3-κύλινδρος τούρμπο με 115 ίππους!

H γερμανική εταιρία ενισχύει την γκάμα της με ένα downsizing κινητήρα που χρησιμοποιεί υπερτροφοδότηση και άμεσο ψεκασμό και θα δούμε για πρώτη φορά στο Adam…

opel adam new 3 cylinder engine (3)Όπως είχαμε γράψει από τότε που οδηγήσαμε για πρώτη φορά το Adam και όπως μας είχαν εκμυστηρευτεί οι ιθύνοντες της εταιρίας, η Opel πρόκειται να αποκτήσει ένα νέο 3-κύλινδρο μοτέρ μπαίνοντας στο κλαμπ της Ford (με τον 1.0 Ecoboost), της Renault (με τον 0.9 Energy) αλλά και της Fiat με τον ακόμη μικρότερo TwinAir).

NX part: OPT68939Το νέο αλουμινένιο μοτέρ γενιάς SIDI (Spark Ignition Direct Injection) έχει χωρητικότητα 1,0 lt, έχει υπερτροφοδότηση, άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων ενώ αποδίδει 115 PS και 166 Nm από τις 1.800 έως τις 4.700 rpm. Σύμφωνα με την Opel είναι αποδοτικότερο από τον ατμοσφαιρικό 1,6 lt του Astra, η εξαγωγή είναι ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή ενώ υπάρχει ένας άξονας εξισορρόπησης (με καδένα και περνά από το κάρτερ) για να αντισταθμίζονται οι κραδασμοί.

NX part: OPN94871Μονωτικά υλικά και καλύμματα έχουν τοποθετηθεί πάνω από το κινητήρα και τα έδρανα ώστε να μειωθεί και η τρικύλινδρη χροιά του μοτέρ. Ο 1.0 SIDI συνδυάζεται με νέο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων που ζυγίζει 37 kg και είναι 30% ελαφρύτερο από το τωρινό του Adam. Το νέο μοτέρ έχει εκπομπή CO2 μικρότερη από 100 g/km και σταδιακά θα το δούμε σε διάφορα μοντέλα της Opel όπως το νέο Corsa και το Astra.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!