NEA

Αύξηση πωλήσεων για την Ford.

Ford-C-MAX_Hybrid_2013_1600x1200_wallpaper_02

Οι πωλήσεις Ford στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 6,6% το πρώτο εξάμηνο του 2014 χάρη στο λανσάρισμα νέων μοντέλων και την άνοδο των πωλήσεων της βιομηχανίας.

Οι πωλήσεις Ford στις 20 παραδοσιακές αγορές της στην Ευρώπη ανήλθαν στα 605.400 οχήματα το πρώτο 6μηνο της χρονιάς – 37.700 οχήματα ή 6,6%, παραπάνω από το ίδιο διάστημα το 2013. Η συνολική αύξηση πωλήσεων της βιομηχανίας αντίστοιχα ήταν 6.3% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Το μερίδιο αγοράς της Ford στην Ευρώπη ήταν της τάξης του 7,9%.

Οι πωλήσεις Ford τον Ιούνιο παρουσιάστηκαν αυξημένες επίσης συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι.  Πάνω από 109.000 οχήματα Ford πουλήθηκαν αυτό το μήνα, αύξηση 2,2% από τον Ιούνιο του 2013. Το μερίδιο αγοράς μειώθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 8,0%.

«Το περιβάλλον τιμολόγησης στην Ευρώπη παραμένει άκρως ανταγωνιστικό» δήλωσε ο Stephen Odell, president, Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής& Αφρικής. «Αλλά οι πωλήσεις μας αυξάνονται χάρη στην ισχυρή νέα γκάμα των μοντέλων μας, και εξακολουθούμε να υπερβαίνουμε το μέσο όρο της βιομηχανίας σε κανάλια πωλήσεων υψηλότερης αξίας – λιανικές, εταιρικές (fleet) και πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων. «Μέχρι τώρα έχουμε λανσάρει 15 νέα ή σημαντικά ανανεωμένα οχήματα από τότε που ανακοινώσαμε το πλάνο One Ford για την Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2012. Περιμένουμε ακόμα αρκετά νέα οχήματα το δεύτερο εξάμηνο, μεταξύ των οποίων το νέο Focus και το νέο Mondeo.»

Η ποιότητα του μίγματος πωλήσεων Ford συνέχισε να βελτιώνεται, με τις λιανικές και εταιρικές (fleet) πωλήσεις πρώτου 6μήνου να αποτελούν το 72% των συνολικών πωλήσεων, βελτίωση μιας ποσοστιαίας μονάδας από το ίδιο διάστημα πέρσι, και δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το μέσο όρο της βιομηχανίας. Τον Ιούνιο, οι λιανικές και εταιρικές (fleet) πωλήσεις Ford διαμόρφωσαν το 73% των συνολικών πωλήσεων, τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον ίδιο μήνα πέρσι, και πέντε αντίστοιχα από το μέσο όρο της βιομηχανίας.

Πάνω από το 52% των πωλήσεων Ford τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς ήταν νέα ή σημαντικά ανανεωμένα μοντέλα. Τα νέα προϊόντα βοηθούν επίσης στη βελτίωση της κερδοφορίας εμπόρων Ford, που έχει αυξηθεί γύρω στο 50% το πρώτο εξάμηνο. Αυτή η βελτίωση κέρδους βοηθά τους εμπόρους Ford να κάνουν τις απαραίτητες επενδύσεις ώστε να αναβαθμίσουν την εμπειρία των πελατών και να ανανεώσουν τα καταστήματά τους.

Οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford –  104.000 μονάδες – το πρώτο 6μηνο αυξήθηκαν κατά 10,5% και σηματοδότησαν τα καλύτερα αποτελέσματα για το διάστημα αυτό από το 2011. Το μερίδιο αγοράς επαγγελματικών οχημάτων Ford το πρώτο 6μηνο αυξήθηκε κατά 0,3%  και έφτασε στο 10,5%, το καλύτερο αποτέλεσμα από το 1998. Τον περασμένο μήνα, η Ford πέτυχε τον καλύτερο όγκο πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων για Ιούνιο από το 2008 και το καλύτερο μερίδιο αγοράς επαγγελματικών οχημάτων για το μήνα αυτό από το 1996.

Οι πωλήσεις οχημάτων Ford με τον προηγμένο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost – που πρόσφατα ανακηρύχθηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για τρίτη συνεχή χρονιά – αυξήθηκαν θεαματικά τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς, κατά 15,3% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι.

Ο 1.0 EcoBoost λανσαρίστηκε το 2012 με το Ford Focus και διατίθεται τώρα στην Ευρώπη με άλλα εννέα μοντέλα: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX και Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect και Transit Courier. Πάνω από το 30% των Fiesta και το 33% των Focus που πωλήθηκαν το πρώτο 6μηνο της χρονιάς εφοδιάζονταν με τον χιλιάρη.

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο, η Ford λανσάρισε τρία νέα μοντέλα στην Ευρώπη -Ford Transit 2t, Tourneo Courier και Transit Courier- ενώ το δεύτερο εξάμηνο θα κυκλοφορήσουν και άλλα νέα ή σημαντικά ανανεωμένα μοντέλα. Μεταξύ αυτών είναι η νέα σειρά Focus -που περιλαμβάνει το Focus ST με προηγμένο κινητήρα diesel για πρώτη φορά- η οικογένεια Mondeo με το Mondeo Hybrid, και το C-MAX Energi PHEV.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!