NEA

Πράσινο φως για το Quant e-Sportlimousine.

nanoflowcell-quant-e-sportlimousine-concept_1004 (1)

Το ηλεκτροκίνητο από το Λουξεμβούργο που είχε παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης έλαβε άδεια κυκλοφορίας και σχετική έγκριση Τύπου από τον TÜV Süd .

nanoflowcell-quant-e-sportlimousine-concept_1004 (3)Αίσθηση είχε προκαλέσει η παρουσίαση του Quant e-Sportlimousine τον Μάρτιο στο σαλόνι της Γενεύης. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με το καινοτόμο σύστημα πρόωσης, συγκεκριμένα με τις μπαταρίες για τις οποίες η εταιρία από το Λιχτενστάιν (η NanoFlowcell) έχει δώσει ελάχιστα στοιχεία. Η είδηση για το e-Sportlimousine αφορά στην πιστοποίησή του από τον TÜV Süd στο Μόναχο με άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους της Γερμανίας. Αυτό που απομένει είναι η έγκριση Τύπου και οι τελικές βελτιώσεις ώστε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να πάρει τον δρόμο για την παραγωγή.

nanoflowcell-quant-e-sportlimousine-concept_1004 (2)Ανάμεσα σε όσα γνωρίζουμε είναι πως οι μπαταρίες FlowCell συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά μίας παραδοσιακής μπαταρίας με εκείνα των ενεργειακών κυψελών. Ηλεκτρολυτικό υγρό περιβάλλει δύο κυψέλες που βρίσκονται παράλληλα τοποθετημένες και ανάμεσα τους παρεμβάλλεται μια μεμβράνη που επιτρέπει την διέλευση ηλεκτρονίων (δηλ. ηλεκτρικής ενέργειας).

Σύμφωνα με την Quad, η FlowCell τεχνολογία έχει πέντε φορές καλύτερη ενεργειακή πυκνότητα από τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων, δηλ. μπαταρίες με τον ίδιο όγκο έχουν πενταπλάσια απόδοση. Επιτρέψτε μας να διατηρούμε ορισμένες επιφυλάξεις μιας και ακούγεται τόσο ωραίο για να είναι αληθινό καθώς το e-Sportlimousine είναι αποδοτικότερο ακόμη και από το εξαιρετικό Tesla Model S. Για να δούμε αν ο χρυσός θα αποδειχθεί άνθρακας…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!