NEA

NanoFlowcell QUANT e-Sportlimousine, το πέταγμα …του γλάρου!

NanoFlowCell-Quant-Concept-Geneva-2014 (7)

Το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με τις καινοτόμες μπαταρίες ανοίγει τα …φτερά του στο σαλόνι της Γενεύης…

Όπως είχαμε γράψει πριν από μέρε, μία μικρή και φιλόδοξη εταιρία από το Λιχτενστάιν παρουσιάζει στην Γενεύη ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό concept car με την μακροσκελή ονομασία NanoFlowcell QUANT e-Sportlimousine. Το αμάξωμα διάταξης 2+2 είναι όσο μακρύ δείχνει ξεπερνώντας τα 5 μέτρα (5,24 για την ακρίβεια), ενώ οι πόρτες είναι ίσως από τις πιο μεγάλες που έχουμε δει, με μήκος που φτάνει τα 2 μέτρα (η κάθε μια).

Όσο για το απόβαρο, αυτό φτάνει τους 2,3 τόνους με τις δεξαμενές υδρογόνου γεμάτες. Σύμφωνα με την NanoFlowcell, το QUANT e-Sportlimousine εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες σε κάθε τροχό με συνδυασμένη ισχύς στους 653 PS ενώ η μέγιστη τιμή μπορεί να φτάσει τους 925 PS! Όσο για την ροπή η προσφερόμενη σε κάθε τροχό είναι στα 2.900 Nm οπότε …πολλαπλασιάστε και έχετε 11.600 Nm! Η αυτονομία κυμαίνεται στα 400-600 km ενώ οι πρώτες παραδόσεις μοντέλων θα γίνουν πριν το τέλος της χρονιάς (η Toyota το ξέρει άραγε;) με έγκριση τύπου το 2015.

Σχετικά με τις επιδόσεις, η μικρή εταιρία ισχυρίζεται πως το 0-100 πετυχαίνεται σε μόλις 2,8 sec (ταχύτερο και από το Audi e-ron;) με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 380 km/h. Τα παραπάνω, πάντα στην …θεωρία μιας και η NanoFlowcell σα να υπερβάλλει λιγάκι ενώ εκεί που περιπλέκει τα πράγματα ακόμη περισσότερο είναι σε ότι αφορά στο καινοτόμο υβριδικό σύστημα. Πάντως, αν είναι τόσο τρομερό και προηγμένο γιατί δεν έχουμε δει κάποιο σχεδιάγραμμα ή βίντεο παρά μόνο “επιφανειακές” φωτογραφίες;

Μεταφράζω επί λέξει: «Λειτουργεί σαν συνδυασμός μιας μπαταρίας και μιας κυψέλης χρησιμοποιώντας υγρό ηλεκτρολύτη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο δεξαμενές και στις κυψέλες. Στην καρδιά του συστήματος υπάρχει μια μεμβράνη που διαχωρίζει τα δύο διαφορετικά από χημικής πλευράς στοιχεία. Μία ελεγχόμενη ανταλλαγή φορτίων απελευθερώνει ενέργεια για τους ηλεκτροκινητήρες». Το σίγουρο είναι ένα: βγάζει δεν βγάζει νόημα, μία μικρή εταιρία από το Λιχτενστάιν έχει καταφέρει να σταθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!