NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυτή ήταν η BMW 507 του Elvis Presley!

BMW 507 owned by Elvis Presley (21)

Η γερμανική εταιρία θα προσπαθήσει να αναπαλαιώσει την 507 Roadster του 1957 που έχει περάσει από τα χέρια του βασιλιά της rock ‘n’ roll, του Elvis Presley!

Στο διάστημα 1956-59 η BMW κατασκεύασε σε μόλις 252 κομμάτια το 507 Roadster, ένα διθέσιο κάμπριο με V8 χωρητικότητας 3,2 lt, με περίπου 150 PS που περνούσε μέσω μηχανικού κιβωτίου της ZF -με 4 σχέσεις- στους πίσω τροχούς. Η 507 Roadster είχε άμεσο στόχο την Mercedes 300SL και την αμερικανική αγορά, αλλά ήταν τόσο ακριβή που η παραγωγή της τερματίστηκε λόγω της πολύ υψηλής της τιμής, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο.

Βέβαια, για τον Elvis Presley η απόκτηση μίας 507 ήταν εύκολη υπόθεση -ακόμη και όταν ήταν φαντάρος- και στις φωτογραφίες βλέπετε την υπ’ αριθμόν πλαισίου 70079 με έτος κατασκευής το 1957. Την είχε αγοράσει τον Δεκέμβριο του 1958 καταβάλλοντας 3.750 δολάρια, ενώ την παρέλαβε με αναβαθμισμένο μοτέρ, νέο παρμπρίζ και νέα κιβώτιο, αλλά και με νέο χρώμα μιας και ο Elvis προτίμησε το κόκκινο της Porsche αντί του original λευκού (στις φωτογραφίες η 507 είναι με hard top κάλυμμά).

Τελικά το αυτοκίνητο έφτασε στα χέρια του βασιλιά το 1960 όταν αυτός επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά την στρατιωτική του θητεία στο Μόναχο, στην Γερμανία. Δύο χρόνια αργότερα η 507 πωλήθηκε σε έναν ντίζελ της Chrysler στη Νέα Υόρκη, ο οποίος ασέλγησε αντικαθιστώντας το μοτέρ με ένα V8 από Ford ταιριάζοντας τον με κιβώτιο της Borg-Warner.

Με νέο πίσω άξονα η βαρέως μεταποιημένη BMW 507 κατέληξε να λαμβάνει μέρος σε drag races και το 1968 πουλήθηκε στον Jack Castor, έναν μηχανικό από την Καλιφόρνια. Η BMW του Elvis σκονιζόταν για δεκαετίες έως ότου ο Castor πάρει την απόφαση να στείλει την 507 στα κεντρικά της BMW, στο Μόναχο. Εκεί, το αυτοκίνητο θα εκτεθεί για λίγο καιρό στην κατάσταση που το βλέπετε και αργότερα θα ξεκινήσει η επίσημη αναπαλαίωσή του η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια. «It’s now or never» όπως έλεγε και ο Elvis to 1960…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!