NEA

Πάει για επετειακό i9 η BMW

BMW-i8_2015_1567856

Το 2016 η BMW θα κλείσει τον πρώτο αιώνα της και σκοπεύει να το γιορτάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρουσιάζοντας ένα νέο supercar.

Την είδηση αυτή είχαμε αναφέρει πριν καιρό και νέο δημοσίευμα από το γερμανικό περιοδικό AMS έρχεται να το επιβεβαιώσει με την βασική διαφορά πως το νέο supercar της BMW δεν θα ονομάζεται M8 αλλά i9. Βέβαια, οι Βαυαροί θα ήθελαν πολύ να το πουν i10, αλλά τους έχει προλάβει η Hyundai, ενώ όπως καταλαβαίνετε από την κωδικοποίηση, θα πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό με σαφώς περισσότερα άλογα από τα 362 του i8. Τα πόσα ακριβώς είναι ακόμα άγνωστο, ενώ η μεγαλύτερη συνδυαστική ισχύς θα προκύπτει και από έναν πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα σε σχέση με αυτόν του i8.

Ο στόχος πάντως είναι το 0-100 να ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 4,0 δεύτερα, ενώ η τοποθέτηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης μπροστά και του ηλεκτροκινητήρα πίσω πέρα από την τετρακίνηση θα εξασφαλίζει και την πολύ καλή κατανομή βάρους στους δύο άξονες. Η οποία αν δεν είναι 50:50 θα είναι πολύ κοντά σε αυτήν. Σχεδιαστικά, το i9 θα συνδυάζει στοιχεία από το i8 αλλά και από το πρωτότυπο M1 που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικά χρόνια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!