NEA

Ηλεκτρικό τούρμπο για την Ferrari;

ferrari-prepping-electric-turbocharging-technology

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου οι ειδικοί στην Ferrari εξελίσσουν ένα νέο κινητήρα που θα συνδυάζει ηλεκτρικό τούρμπο…

Η Ferrari έχει δηλώσει ήδη πως το μέλλον της είναι υβριδικό και μάλιστα με φουλ υπερτροφοδότηση. Όπως είχαμε γράψει, «έχοντας ως στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 20% έως το 2021, η Ferrari στρέφεται στη χρήση turbo για τους V8 της και υβριδικών διατάξεων για τους V12». Πρόσφατα, έγινε γνωστό που οι μηχανικοί στην Ferrari εξελίσσουν διάταξη με ηλεκτρικό turbo που θα εξαλείφει το lag και παράλληλα θα βελτιώνει την ροπή στις χαμηλές στροφές λειτουργίας, σύμφωνα με το 4WheelsNews.

Εδώ αξίζει να πούμε πως η Audi έχει ήδη παρουσιάσει πρωτότυπους V6 TDI με ηλεκτρικό τούρμπο, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Mercedes-ΑΜΓ. Για την Ferrari η προσθήκη ενός ηλεκτρικού turbo θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα και να διατηρήσει το γόητρο της εταιρίας.

Ούτως ή άλλως, η Ferrari έχει περάσει στην turbo εποχή με την California T με τον V8 των 560 PS με την διπλή υπερτροφοδότηση, το ίδιο μοτέρ μάλλον θα αποδίδει 670 PS στην ανανεωμένη 458Τ (ή 458M όπως θα λέγεται) που θα δούμε από το νέο έτος, ενώ η FF που θα εμφανισθεί το 2016 θα αποδίδει κοντά στα 700 άλογα. Για να δούμε αν μέχρι τότε υβριδοποιηθεί, όχι μόνο ο V12, αλλά και ο V8 κινητήρας. Διαβάστε ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για τα επόμενης γενιάς τιμόνια της Ferrari.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!