ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τούρμπο με αλουμινένια βάση [vid]

Η Continental παρουσίασε το πρώτο σύστημα υπερτροφοδότησης με αλουμινένια βάση που μπαίνει σε ευρεία παραγωγή…

Continental supplying first turbocharger with aluminum housingΤο πρώτο πεδίο εφαρμογής για το τούρμπο της Continental είναι ο 3κύλινδρος 1.500άρης βενζινοκινητήρας που κάνει ντεμπούτο στο νέο MINI Hatch. Ο στροβιλοσυμπιεστής είναι υδρόψυκτος και το μειωμένο κατά 30% βάρος (ζυγίζει 1,2 kg λιγότερο από ένα τούρμπο με χαλύβδινη βάση) του προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης, σύμφωνα με την γερμανική εταιρία.

Η αλουμινένια βάση φέρει υδροχιτώνια που διατηρούν την εξωτερική θερμοκρασία το πολύ έως 320 βαθμούς Κελσίου ενώ η εσωτερική δεν υπερβαίνει τους 350 βαθμούς Κελσίου. Η ψύξη προστατεύει τα εξαρτήματα από υπερθέρμανση ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία των καυσαερίων συμβάλλει στην μακροζωία του καταλύτη. Εδώ να πούμε πως η Continental κατασκεύασε το πρώτο της σύστημα υπερτροφοδότησης το 2011 για τον πολυβραβευμένο κινητήρα 1.0 Ecoboost της Ford.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!