NEA

Hennessey Venom F5 με περισσότερα από 1.400 άλογα!

Hennessey Venom F5 (3)

Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε μία βελτιωμένη έκδοση του Venom η οποία μπορεί να φτάσει τα 467 km/h, σύμφωνα πάντα με την Hennessey.

Hennessey Venom F5 (1)Μία ταχύτερη και ισχυρότερη εκδοχή του Venom αποκάλυψε η Hennessey η οποία έχει πάρει πατριωτικά την υπόθεση του ρεκόρ ταχύτητας. Το Venom F5 έχει κατά βάση βελτιωμένη αεροδυναμική (από 0,44 στο 0,40), υπάρχει μεγαλύτερη ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, ενώ ο μεγαλύτερος είναι και πίσω διαχύτης για να προσφέρει μεγαλύτερο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (αρνητική άντωση ή ground effect).

Hennessey Venom F5 (2)Για την περίσταση, o V8 7.0 με τα διπλά τούρμπο αποδίδει από 1.244 PS (που έχει στο Venom GT) στα 1.400 PS! Η αύξηση της ισχύος προέρχεται από τους μεγαλύτερους υπερτροφοδότες, αναβαθμισμένο intercooler και σύστημα ψεκασμού και διάφορα άλλα. Η ειδική ισχύς έχει ανέβει στους 1,07 PS/kg (απόβαρο στα 1.300 kg από τα 1.244 του Venom GT), ενώ νέα είναι και η μετάδοση για ταχύτερες αλλαγές σχέσεων. Το traction control συνδυάζει και διαχείριση μέσω GPS για βέλτιστη πρόσφυση στις πίστες, ενώ θεωρητικά οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες από του Venom GT με το 0-300 να πετυχαίνεται σε λιγότερο από 13,63 sec και το 0-322 σε λιγότερο από 14,51 sec.

Σύμφωνα με την εταιρία από το Τέξας, το Venom F5 -με τελική στα 467 km/h- θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2015 με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους πελάτες του τέλη 2016. Θα κατασκευαστούν τουλάχιστον 30 Venom F5 με τιμή λίγο υψηλότερη από αυτή του Venom GT που πωλείται έναντι 1,2 εκ. δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα έχουν πουληθεί 16 από τα 29 συνολικά Venom GT που θα παραχθούν. Για να δούμε την ευρωπαϊκή απάντηση της Bugatti αλλά νωρίτερα και της Koenigsegg

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!