NEA

Dodge Charger SRT με 707 άλογα

Το Charger ξαναφορτίζει, αυτή την φορά με φουλ υπερπλήρωση και τέρμα γκάζι έως τα 707 άλογα!

Όπως και στην περίπτωση του Challenger SRT Hellcat, έτσι και στην αντίστοιχη εκδοχή του Charger συναντάμε τον V8 6.2 που αποδίδει 707 άλογα και 880 Nm ροπής με την βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα). Η δύναμη φτάνει και περισσεύει για να ωθήσει το Dodge από στάση σε μόλις 3,7 sec για το 0-96 km/h δίνοντας την ευκαιρία στην αμερικανική εταιρία να καυχιέται πως έχει κατασκευάσει το ισχυρότερο και ταχύτερο σεντάν στον κόσμο.

Μάλιστα, αυτή η επίδοση τοποθετεί το Challenger SRT Hellcat κατά 0,4 sec ταχύτερο από την BMW M5 με το πακέτο Competition. Επίσης, η διαδικασία των 0-400 μέτρων καλύπτεται σε 11 sec όταν η Ferrari 458 Italia χρειάζεται για την όλη διαδικασία 11,5 sec! Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα πισωκίνητο …τερατάκι που θυμίζει κάτι από την εποχή των muscle cars. Και αν δεν σας πείθουν οι παραπάνω επιδόσεις, η Dodge λέει πως το 0-160-0 km/h πετυχαίνεται σε λιγότερο από 13 sec!

Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 328 km/h και την μετάδοση στον πίσω άξονα αναλαμβάνει το οκτάρι αυτόματο κιβώτιο 8HP90 με χρόνο αλλαγής σχέσης σε 160 msec (όταν το διπλόδισκο PDK της Porsche χρειάζεται λιγότερο από 100 msec. Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, το Charger SRT Hellcat ξεχωρίζει από την πιο επιθετική εμφάνισή του με νέα γρίλια και τους προβολείς με LED περίγραμμα. Επίσης, υπάρχει αλουμινένιο καπό με εισαγωγές αέρα, ενώ πίσω υπάρχει επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, αεροδυναμικά σπόιλερ, διπλά εξάτμιση με τους 20άρηδες τροχούς να φορούν ελαστικά Pirelli P Zero.

Το Dodge Charger SRT Hellcat θα μπει στην παραγωγή από το επόμενο έτος δίχως να έχει ανακοινωθεί ακόμη η τιμή πώλησής του. Πάντως, στο εσωτερικό εκτείνεται ανάλογο ύφος με «κοφτό» στην βάση του τιμόνι, θερμαινόμενα/αεριζόμενα σπορ καθίσματα καλυμμένα με δέρμα νάπα και αλκαντάρα. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός ενώ το ηχοσύστημα της Harmon Kardon με 18 ηχεία συνδυάζεται με σύστημα πολυμέσων και οθόνη αφής 8,4 ιντσών. Αυτά για ένα σύγχρονο muscle car που υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να δούμε ποτέ από κοντά…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!