NEA

McLaren P1 GTR μόνο για την πίστα

McLaren P1 GTR design concept official images (8)

Η βρετανική φίρμα παρουσίασε στην Καλιφόρνια μια hardcore εκδοχή της P1 που αποδίδει 1.000 άλογα και κοστίζει 2.500.000 ευρώ!

McLaren P1 GTR design concept official images (7)Η δημιουργία ειδικών εκδόσεων με αναβαθμίσεις στα σημεία και σχετικά μικρό κόστος είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποφέρουν λεφτά στο ταμείο τους οι εταιρίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της McLaren η οποία έχει δημιουργήσει το εσωτερικό παράρτημα MSO (McLaren Special Operations) για να αναβαθμίζει τα βασικά της μοντέλα, όπως την 650S και την P1.

McLaren P1 GTR design concept official images (1)Στις φωτογραφίες βλέπετε την πρωτότυπη εκδοχή της P1 GTR η οποία θα παραχθεί σε πολύ μικρό αριθμό (περίπου 25-30 αυτοκίνητα) για λίγους και εκλεκτούς (συγκεκριμένα για μερικούς από τους 375 ιδιοκτήτες McLaren P1). Από τους 916 PS του υβριδικού συστήματος (τούρμπο V8 3.8 με ηλεκτροκινητήρα), η ισχύς ανέρχεται στους 1.000 PS και η McLaren αναφέρεται στην P1 GTR “…ως το καλύτερο αυτοκίνητο για την πίστα”.

Φυσικά, τον χαρακτήρα των 1.000 αλόγων υπερτονίζει ένα ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει από εισαγωγές του αέρα μέχρι και στην οροφή έως την πίσω σταθερή αεροτομή που συμπληρώνεται από το σύστημα DRS (Drag Reduction System). H McLaren P1 GTR έχει αυξημένο downforce (κάθετο αεροδυναμικό φορτίο ή αρνητική άντωση) για καλύτερη κράτημα στις υπερύψηλές ταχύτητες χάρη και στον επανασχεδιασμένο πίσω διαχύτη. Η απόληξη της εξάτμισης είναι νέα από τιτάνιο και τα ελαστικά είναι ειδική παραγγελία από την Pirelli.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!