NEA

Αποκάλυψη για το νέο Skoda Fabia

2015 Skoda Fabia officially revealed (2)

Μετά από διάφορες teaser λεπτομέρειες η τσέχικη εταιρία δίνει στην δημοσιότητα τις πρώτες για το αμάξωμα του νέου Fabia…

2015 Skoda Fabia officially revealed (1)Αυτό είναι το νέο Skoda Fabia που θα παρουσιαστεί αρχές Οκτωβρίου στο Παρίσι -μαζί με τα αντίπαλα νέα Hyundai i20 και Opel Corsa– και θα λαναριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά τέλη του έτους. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η σχεδίαση του αμαξώματος συνδυάζει στοιχεία από την μάσκα των Rapid και Octavia, δίχως να αποστασιοποιείται από το καλούπι του τωρινού μοντέλου. Το νέο Skoda Fabia βασίζεται στην πλατφόρμα PQ26 που χρησιμοποιείται και στο ανανεωμένου VW Polo. Η βασική έκδοση έχει απόβαρο 980 kg και η νέα γενιά εμφανίζεται πιο «αδύνατη» έως 60 kg σε σύγκριση με το απερχόμενο Fabia.

Όπως είχαμε γράψει, στην γκάμα του νέου Skoda Fabia θα υπάρχουν τέσσερις βενζινοκίνητες εκδόσεις και τρεις ντίζελ. Η βασική βενζινοκίνητη έκδοση είναι η 3κύλινδρη άμεσου ψεκασμού 1.0 MPI την οποία πλαισιώνει η 1.2 TSI με την ισχύ των κινητήρων βενζίνης να κυμαίνεται από 60 έως 110 PS. Από πλευράς ντίζελ, το μονοπώλιο θα έχει ο επίσης 3κύλινδρος 1.4 TDI με ισχύ από 75 έως 105 PS, στις τρεις εκδοχές του.

Η μικρότερη ντίζελ έκδοση θα λανσαριστεί ένα χρόνο αργότερα και θα έχει φουλ πακέτο Greenline (σύστημα start/stop, ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης, ανάκτηση ενέργειας κ.α.). Η Greenline έκδοση θα έχει μέση τυποποιημένη κατανάλωση 3,1 lt/100 km με εκπομπή CO2 στα 82 g/km. Τέλη 2015 ενδεχομένως να δούμε και την τρικύλινδρη TSI έκδοση, ενώ θα υπάρχουν εκδόσεις και με DSG κιβώτιο, καθώς και μία CNG (όπως το Citigo G-TEC ή η Octavia G-TEC). Περισσότερες φωτογραφίες και στοιχεία με την πρεμιέρα του νέου Fabia στο Παρίσι.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!